Vrijedno postignuće

Oznaka eTwinning: Priznanje u goranske škole stiglo iz Bruxellesa

Marinko Krmpotić

OŠ Rudolfa Strohala Lokve / Foto K. KRIKŠIĆ VIDAS

OŠ Rudolfa Strohala Lokve / Foto K. KRIKŠIĆ VIDAS

Ove i naredne godine tri goranske osnovne škole - OŠ Skrad, OŠ Rudolfa Strohala Lokve i OŠ Dr. Branimira Markovića Ravna Gora – mogu se opravdano dičiti oznakom eTwinning škole 


RAVNA GORA – Ove i naredne godine tri goranske osnovne škole – OŠ Skrad, OŠ Rudolfa Strohala Lokve i OŠ Dr. Branimira Markovića Ravna Gora – mogu se opravdano dičiti oznakom eTwinning škole. To priznanje dodjeljuje Centralna služba za podršku (CSS) iz Bruxellesa, a vezana je za uspješan rad tih škola na Europskoj školskoj platformi za obrazovanje (ESEP), najvećoj školskoj mreži za obrazovanje u Europi. Komentirajući ovo vrijedno priznanje Nataša Možgon Kauzlarić, prof., ravnateljica ravnogorske osnovne škole, ističe da je riječ o vrijednom postignuću cijelog školskog tima svih triju škola.


Osnovna škola Skrad / Foto M. KRMPOTIĆ


– Naši su nastavnici u proteklo vrijeme bili osnivači eTwinning projekata, sudjelovali u njima kao partneri, njegovali suradnju s učenicima, ostalim učiteljima, roditeljima naših učenika i lokalnom i globalnom zajednicom, radili na uključivosti i inovacijama te uzimali u obzir i želje učenika kako bi i oni postali faktori pozitivnih promjena u obrazovanju. OŠ Dr. Branimira Markovića ima eTwinning oznaku kvalitete za 2021. i 2022. godinu, a osnovne škole iz Skrada i Lokava to su priznanje dobile ove godine. Veliko je to priznanje navedenim školama Gorskog kotara koje su time napravile iskorak u odgojno-obrazovnim postignućima i svojim uspjesima ostvarile priznanje između 182 odgojno-obrazovne ustanove na području Republike Hrvatske koje ponosno nosi ovu titulu za 2023. i 2024. godinu. Svjesni smo koliko je truda uloženo u ovo priznanje. Njime se obvezujemo na daljnji doprinos promociji eTwinning zajednice te nastavljamo biti primjer za ostale škole promicanjem eTwinninga i njegovih vrijednosti, rekla je ravnateljica Možgon Kauzlarić.