Foto Hrvatske šume
povezane vijesti
Ovog će vikenda u Pansionu Lovački dom Delnice u organizaciji Hrvatskih šuma biti organizirano drugo izdanje manifestacije Dani divljači – lov na gurmanske užitke.
Cilj je, kako kažu u Hrvatskim šumama, promocije lovačke kuhinje, a manifestacija je počela prošli vikend u Lovačkoj kući Babinac gdje se tražila porcija više!
– Dani Divljači manifestacija je koja slavi bogatstvo lovišta Hrvatskih šuma i tradiciju pripreme jela od divljači. Restorani koji su dio cijele priče u sklopu lovačkih domova nude ne samo vrhunske gastronomske užitke, već i priliku da se posjetitelji povežu s prirodom i lovačkom tradicijom na poseban način.

Kroz ovo događanje, domovi i njihovi restorani postaju ambasadori očuvanja prirode i održivog lova, promovirajući ne samo izuzetna jela od divljači, već i kulturu i povijest svojih regija.
Počeli smo u Lovačkoj kući Babinac, nastavljamo ovog vikenda u Delnicama, a gastro avanturu završavamo na obroncima Papuka od 7. do 9. studenog u Planinarskom domu Jankovac.
Na jelovnicima naših restorana biti će šarolik izbor poslastica za istinske gurmane i ljubitelje divljači kao što su na primjer divlje prase pod pekom, burgeri, pljeskavice, ćevapčići, jelenski medaljoni, lovački kotlić, punjeni odresci, kotleti, plate, rižota, biftek od jelena, rebarca od vepra, gulaš, čobanac i još puno toga – poručuju iz Hrvatskih šuma, podsječajući kako je, s obzirom na veliko zanimanje koje je izazvala prošlogodišnja manifestacija, dobro napraviti rezervaciju!