Zahvaljujući Janet Majnarich i Gradu

Nova oaza igre za najmlađe Delničane u okviru vrtića Hlojkica

Marinko Krmpotić

Katarina Mihelčić i Karmela Rački otvorile novouređeno igralište / Foto M. KRMPOTIĆ

Katarina Mihelčić i Karmela Rački otvorile novouređeno igralište / Foto M. KRMPOTIĆ

Svečani čin otvaranja pripao je zamjenici delničkoga gradonačelnika Katarini Mihelčić koja je vodila ovaj projekt te prigodom otvaranja zahvalila Vilimu Smiljaniću i Tomu Duševiću, izvršiteljima oporuke Janet Majnarich, koji su pristali financijski potpomoći uređenje ovog igrališta iz oporukom osiguranih sredstavaDELNICE  Iako prvog travnja mnogi budu na manje ili više duhovit način prevareni, jučer se tako ni slučajno nisu osjećali najmlađi Delničani, polaznici Dječjeg vrtića Hlojkica, koji su po prekrasnom sunčanom danu doživjeli otvaranje svog novouređenog i odlično opremljenog igrališta u okviru njihovog vrtića. Nije trebalo dugo da se nakon otvaranja »napadnu« dvorac s dva tobogana, dvije klackalice, velika ljuljačka i niz njihaljki. Svečani čin otvaranja pripao je zamjenici delničkoga gradonačelnika Katarini Mihelčić koja je vodila ovaj projekt te prigodom otvaranja zahvalila Vilimu Smiljaniću i Tomu Duševiću, izvršiteljima oporuke Janet Majnarich, koji su pristali financijski potpomoći uređenje ovog igrališta iz oporukom osiguranih sredstava.


Snimio M. KRMPOTIĆ

Hlojkica / Snimio M. KRMPOTIĆ»Cilj je kroz nekoliko narednih godina obnoviti sva dječja igrališta na području Delnica. Ovo je prvo koje smo realizirali, uskoro i u Parku kralja Tomislava kreću strojevi koji će raditi na uređenju najvećeg delničkog dječjeg igrališta, a u naselju Hrvatsko još smo uvijek u pregovorima s vlasnicima zemljišta na kojem bi bilo pogodno urediti dječje igralište za sve veći broj djece u tom mjestašcu«, rekla je Mihelčić, a gradonačelnik Ivica Knežević dodao je da je, kad je riječ o ovom igralištu, ukupno riječ o ulaganju od oko 200.000 kuna, što je osigurano iz sredstava ostavštine gospođe Majnarich, ali i iz gradskog proračuna.


»Svota nije mala, ali smatramo da u djecu i mlade treba ulagati i omogućiti im što ljepši život. Visoka cijena rezutat je i nabave posebnih, certificiranih igrala koja su rađena s mišlju na dječju sigurnost, a iz gradskog proračuna izdvojili smo sredstva za uređenje platoa na kojem se igralište nalazi«, rekao je Knežević, a čelnicima Grada je u ime Dječjeg vrtića zahvalila ravnateljica Karmela Rački, istaknuvši kako su i polaznici i osoblje presretni jer im novouređeno igralište omogućava dodatno sadržajniji i zanimljiviji boravak u vrtiću.