Različiti, ali složni

Nezavisna lista Nenada Vidmara: Za pametna ulaganja i uvid u troškove

Marinko Krmpotić

Podršku Nezavisnoj listi Nenada Vidmara dale su Iva Rinčić i skijašica Leona Popović / Foto M. KRMPOTIĆ

Podršku Nezavisnoj listi Nenada Vidmara dale su Iva Rinčić i skijašica Leona Popović / Foto M. KRMPOTIĆ

Financije su dio zbog kojeg ne želimo i ne možemo obećavati brda i doline, ali ćemo učiniti sve da stvari krenu u dobrom smjeru pri čemu će nam u prvom planu biti transparentnost poslovanja, rekao je VidmarRAVNA GORA – Vrlo smo različiti – različitih znanja i iskustava, različitih godina i svjetonazora. No, dolazimo s istim ciljem: poboljšanje kvalitete života naših sumještana. Podati im nadu da nam je svatko bitan i da će svako naše djelovanje biti transparentno i pošteno, rekao je pri predstavljanju svoje nezavisne liste u Ravnoj Gori Nenad Vidmar, napomenuvši da njihov program u kratkim crtama sadrži deset stranica – deset stranica ideja i vizija pojedinaca stopljenih u viziju cijelog tima.– Imamo velike ideje i sve ćemo učiniti da ih i ostvarimo. Tu je, primjerice, u desetogodišnjem planu rada, industrijska zona, odnosno privlačenje investitora s ciljem otvaranja novih radnih mjesta, tu je kulturno-interpretacijski centar naše baštine, tu je centar za pomoć poduzetnicima i građanima, brendiranje Općine na internetu, postavljanje turizma gdje mu je i mjesto, uređenje izgleda mjesta (središte mjesta, groblje, mrtvačnica) i šetnica, ceste koja spaja šumariju, groblja s nogometnim igralištem. Nadalje, planiramo pomoć najpotrebitijima kroz razne načine, a itekako ćemo voditi brigu i o najmlađima i mladima sa željom da ostanu u Ravnoj Gori pri čemu ćemo pomagati kroz stipendije za deficitarna zanimanja te pomoć pri odabiru stručne spreme kako bismo osigurali sinergiju djece s našim privatnim poduzetnicima i obrtnicima, rekao je Vidmar istaknuvši da su planovi realni.


– Sve je to izvedivo uz zajedničko djelovanje svih nas s liste s ljudima iz mjesta te uz pametno ulaganje i brižno gospodarenje svakom kunom. Financije su dio zbog kojeg ne želimo i ne možemo obećavati brda i doline, ali ćemo učiniti sve da stvari krenu u dobrom smjeru pri čemu će nam u prvom planu biti transparentnost poslovanja. Želimo da svaki mještanin u svakom trenutku zna gdje je svaka kuna općinskog novca. To je novac svih koji ovdje žive i kroz poreze uplaćuju novac u proračun pa shodno tome moraju i imaju pravo znati kako se i gdje taj novac troši, rekao je Vidmar uz kojega njegovu nezavisnu listu čine još i Kristina Liker, Antonija Podobnik, Barbara Vančina, Dražana Hibler, Marko Stepić, Željko Pizent, Tin Jurković i Zlatko Burić.
Predstavljanu NL Nenada Vidmara kao gosti su nazočili i nezavisna kandidatkinja za županicu PGŽ-a Iva Rinčić te dr. Davor Štimac, kandidat za gradonačelnika Rijeke. Naravno, oboje su listi Nenada Vidmara zaželjeli uspjeh, a pridružila im se i Leona Popović, najbolja hrvatska alpska skijašica koja je dio županijske liste Ive Rinčić.