Bez pomaka

Država još šuti o zgradi bivše delničke ambulante. Knežević najavljuje da će dići šator pred Ministarstvom

Marinko Krmpotić

Spreman sam osobno uzeti šator i demonstrativno pred nadležnim ministarstvom boraviti dok god neki lijeni birokrat ne riješi to pitanjeDELNICE – Potencijalna kupovina zgrade nekadašnje delničke ambulante te mogućnost gradnje hotela na toj lokaciji bila je tema vijećničkog pitanja koje je na sjednici Gradskog vijeća Delnica postavio nezavisni vijećnik Ivica Knežević.


– Kako je moguće da još nema rješenja vezanog uz česticu čije imovinsko-pravno rješavanje koči daljnje postupke. Ta je čestica u vlasništvu države koja bi morala biti ekspeditivnija. Što se čini i što se učinilo da se s državom riješi pitanje te čestice kako bi investitor mogao završiti projektnu dokumentaciju i ishodovati građevinsku dozvolu? Znam da država ne čini ništa, ali mi ne smijemo raditi isto jer postoji opasnost da ostanemo bez investitora, a gradnjom ovog hotela sigurno bi se otvorile mogućnosti gradnje sličnih objekata, i to ne samo u Delnicama, već i na području Gorskog kotara – rekao je Knežević.


Odgovarajući mu, gradonačelnica Katarina Mihelčić (NL Volim Delnice) rekla je da bi voljela da ti potencijalni investitori porazgovaraju i s njom, možda čak i da vijećnicima predstave svoje ideje i projekt.
– Posljednja informacija koju ja od njih imam je iz studenog prošle godine kad su obećali doći na razgovor. Nažalost, nije ih bilo. A kad je o kontaktu s Ministarstvom riječ, mi smo ih kontaktirali i tražili rješavanje, ali je i dalje sve ostalo na našim traženjima, odnosno odgovora nema – rekla je gradonačelnica Katarina Mihelčić.


Ivica Knežević nije bio zadovoljan odgovorom jer, rekao je, smatra da aktivnosti moraju biti daleko veće, pogotovo kad je riječ o traženju rješenja problema od strane Ministarstva.


– Spreman sam osobno uzeti šator i demonstrativno pred nadležnim ministarstvom boraviti dok god neki lijeni birokrat ne riješi to pitanje. Sramota je da se državne institucije ponašaju na ovaj način. Kakva se takvim njihovim ponašanjem šalje poruka investitorima? – zaključio je Knežević.