Obnova

Nakon 35 godina Mrkopaljci će u svom mjestu moći ići u kino, i to besplatno

Marinko Krmpotić

Marko Pekić, Iris Bruketa, Josip Brozović i Goranka Tuhtan / Foto Marinko Krmpotić

Marko Pekić, Iris Bruketa, Josip Brozović i Goranka Tuhtan / Foto Marinko Krmpotić

U kinu će prva projekcija biti održana ove nedjelje u 18.30 sati, a do 22. kolovoza bit će održano ukupno devet projekcija i sve će biti besplatneNakon punih 35 godina, dakle od sredine osamdesetih godina prošlog stoljeća, Mrkopaljci će iznova u svom mjestu moći ići u kino!


Ovu lijepu vijest na prigodnom predstavljanju projekta obnove rada kina javnosti je prenio načelnik Općine Mrkopalj Josip Brozović, istanuvši kako je tijekom nepune dvije godine, a uz pomoć Ministarstva kulture (300. 000 kuna) te ulaganja iz proračuna Općine Mrkopalj i Primorsko-goranske županije (80. 000 kuna) nabavljena sva potrebna oprema za projekciju filmova te riješen problem dotadašnje loše akustike mrkopaljskog Doma kulture:


Prikazivat će svjetske hitove


“Zahvaljujući tome sad imamo kino u kojem će prva projekcija biti održana ove nedjelje u 18.30, a do 22. kolovoza bit će održano ukupno devet projekcija i sve će biti besplatne. Potom ćemo na jesen, bude li vidljiv interes, početi s održavanjem predstava dva puta mjesečno, ali uz plaćanje kino ulaznica.
Pozivam sve mještane, pogotovo najmlađe za koje pripremamo tri svjetska animirana hita, da ovog i narednih vikenda posjete Kino Mrkopalj.”, rekao je načelnik Brozović.


Marko Pekić, predstavnik KINO.hr mreže, izrazio je zadovoljstvo otvaranjem još jednog kino prostora u Gorskom kotaru: “Jedan od glavnih ciljeva našeg rada je revitalizacija nekadašnjih kino dvorana i ponovo pokretanje filmskih projekcija te stvaranje i razvoj kino kulture.


Foto Marinko Krmpotić


Vrbovsko i Lič s nizom do sada uspješnih filmskih projekcija pokazali su da je to moguće, a Mrkopalj će, vjerujem, to potvrditi.


Prikazivat ćemo aktualne svjetske hitove pa će ljubitelji filma moći vidjeti baš ono što je u ovom trenutku najpopularnije u svijetu, a uz velike svjetske hitove dio našeg programa uvijek vežemo uz kvalitetnu festivalsku porodukciju pa ćemo ovog ljeta u Mrkoplju vidjeti i jedan od filmova s motovunskog festivala”, rekao je Pekić.


Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se obnovom rada kina u Mrkoplju realizira slogan firme KINO.hr koji glasi “Kino je tamo gdje si ti.”


Mrkopaljsko kino, istaknula je Goranka Tuhtan, voditeljica TIC-a Mrkopalj, ovog će ljeta predstavljati stalni zabavni sadržaj i to besplatan, čime je turistička ponuda ovog kraja pojačana.


Istaknula je to i Iris Bruketa, predstavnica Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ-a, rekavši kako se ulaganjima u ovakve sadržaje upotpunjuje turistička, kulturna i zabavna ponuda jednog područja pa se stoga nada da će ova ulaganja biti nastavljena sličnim projektima.


Od devet filmova, dva pod Čelimbašom


Od ove nedjelje pa do 22. kolovoza Mrkopaljci će moći uživati u devet filmskih naslova. Otvaranje je u nedjelju u 18.30 kad će najmlađi uživati u sjajnom crtiću “Croods 2: Novo doba”, a u 21 sat oni stariji moći će pogledati deveti nastavak akcijske franšize “Brzi i žestoki”.


Tjedan dana kasnije (18. srpnja) u 18.30 kreće “Space Jam: Nova legenda”, odnosno u 21 sat za odrasle “Black Widow”.


Dana 25. srpnja najprije se prikazuje u 18.30 “Luka”, a zatim u 21 sat, i to pod Čelimbašom, “Godzilla vs. Kong”.


Čelimbaša će biti mjesto filmskog druženja i 8. kolovoza kad će u 21 sat biti prikazan “Spaceboy”, film iz ovogodišnjeg motovunskog festivalskog programa, a 22. kolovoza pogledat će se najprije u 18.30 moći “Operacija Arktik” te potom u 21 sat akcijski triler “Ledena cesta”.