Dodjela

Najbolji delnički sportaši: Kuglanje, sanjkanje i nogomet najtrofejniji

Marinko Krmpotić

Kuglač Danijel Ćosić i sanjkašica Patricija Urbanc najuspješniji su delnički sportaši prošle godine, dok su istu titulu u ekipnom sportu ponijeli HNK Goranin i ŽKK GoraninDELNICE – Kuglač Danijel Ćosić (Kuglački klub Goranin), sanjkašica Patricija Urbanc (Sanjkaški klub Prepnek), Hrvatski nogometni klub Goranin te Ženski kuglački klub Goranin laureti su izbora sportaša Grada Delnica za 2019. godinu, odlučio je Izvršni odbor Sportske zajednice Grada Delnica, a prigodna priznanja i nagrade najuspješnijima su dodijeljena na svečanosti održanoj u Radničkom domu Delnice.


Uz spomenute čiji su rezultati po mišljenju IO SZ Grada Delnica u prošloj godini bili najvredniji, nagrađeni su i mnogi drugi – najuspješniji sportaš junior je Vito Blaženić (Skijaški klub Goranin), a juniorka Klara Jedriško (Boksački klub Delnice), dok je za najboljeg kadeta izabran Karlo Petranović (Kuglački klub Goranin), a kadetkinju Daria Mataja (Skijaški klub Goranin). U ekipnoj konkurenciji najuspješnija muška juniorska ekipa je Kuglački klub Goranin koji je najuspješniji i u konkurenciji kadetskih ekipa, dok je kod juniorki najbolja ekipa Ženski kuglački klub Goranin.


Treneri i veterani


Sportska zajednica Grada Delnica uručila je i niz posebnih nagrada pa je tako za najuspješnijeg trenera izabran Boris Blaženić (Skijaški klub Goranin), najuspješniji sportski djelatnik je Marin Jerković (Hrvatski nogometni klub Goranin), a najuspješnija sportašica koja nastupa za klub izvan Grada Delnica je Petra Tomac, članica SRD-a Viševica Fužine.
U kategoriji perspektivnih sportaša priznanja su dobili Lana Kudlik (biatlon), Matija Štimac (biatlon), Karlo Bliznac (nogomet), Boris Štefančić (skijaško trčanje), Chiara Gašparac (skijaško trčanje), Dino Malnar (kuglanje) te Petra Vančina (plivanje perajama). U kategoriji veterana za najuspješniju veteranku izabrana je Slavica Grgurić Pajnić (Udruga trenera i sportskih djelatnika), a najuspješniji veteran je Tomislav Majnarić (Hrvatsko planinarsko društvo Petehovac).


Priznanja su namijenjena i sportašima i ekipama koje su postigle iznimne sportske rezultate. To su Matej Mrle (Kuglački klub Goranin), Ema Sobol, Franka Tomić i Paola Živanović (Ski klub Goranin) te Matija Naglić, Boris Štefančić i Matija Štimac (Ski klub Goranin).


Nagrada za životno djelo


Od pravnih i fizičkih osoba koje su najviše ulagale u programe sporta priznanja su dodijeljena Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Delnice i Goranskom sportskom centru, priznanje za organizaciju sportskih manifestacija dobio je Hrvatski nogometni klub Goranin za organizaciju Međunarodnog malonogometnog turnira »Tin Grgurić«, a priznanje za postignute sportske rezultate dobila je ekipa morčića Hrvatskog nogometnog kluba Goranin te djeca i mladež DVD-a Delnice, dok je nagradu za životno djelo primio Marijan Malnar Maki, a zahvalnice za pomoć u promociji sporta dobili su Grad Delnice, Radio Gorski kotar, Slavica Kljajić i Glazba d.o.o.


Nazočne u Radničkom domu Delnice pozdravili su predstavnici SZG-a Delnice, u ime županije pozdravio ih je Petar Mamula, zamjenik primorsko-goranskog župana, a predstavnika Grada Delnica na svečanosti dodjele nije bilo.