Svečanost

Nagrađeni najuspješniji čabarski srednjoškolci

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Uručena su im prigodna gradska priznanjaProšle godine najuspješniji učenici Srednje škole Vladimir Nazor iz Čabra nagrađeni su na svečanosti povodom Dana Grada Čabra prigodnim gradskim priznanjima koje su im uručili gradonačelnik Antonio Dražović i predsjednica Gradskoig vijeća Čara Ana Rendulić.


Najviše uspjeha na državnoj razini postigli su učenici Andrija Janeš iz 2. a razreda i Jan Kocet iz 3. a razreda koji su na državnom Natjecanju i smotri Opisujemo sustave osvojili prvo mjesto te tako postali dobitnici prestižne Nagrade Oskar znanja.


Zapažen uspjeh postigao je tim učenika trećeg razreda, Petar Ule, Marina Šoštarić i Nina Žagar, na Smotri Biosigurnost i Biozaštita te Dorijan Leš iz 1. a razreda na Smotri LidDraNo 2022.
Petar Ule natjecao se u znanju iz Geografije te osvojio, odlično, 10. mjesto u državi. U ekipnom državnom natjecanju Atom liga ekipa učenika osvojila je ukupno 11. mjesto u državi.


U ekipi su bili Adrian Godeša, Jan Kocet i Marina Šoštarić. Uz njih za nagradesu zaslužni i istaknuti su i njihovi mentori – Danijela Peršić (LiDraNo), Valentina Tomac (Opisujemo sustave i geografija) te Melita Lichtentahl (Biosigurnost i biozaštita te Atom liga).