Vrbovsko

Na jesen otvorenje Kuće Mance i pratećih objekata. Trenutno se uređuje interijer

Marinko KrmpotićVRBOVSKO – Nakon što su obavljeni svi poslovi vezani uz građevinske zahvate na obnovi stare Kuće Mance i izgradnji novih objekata, ovih je dana krenulo i opremanje te uređenje interijera.


Do ove jeseni, najavljuje gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, svi poslovi vezani uz ovaj EU projekt vrijedan 7,2 milijuna kuna bit će gotovi i uslijedit će otvaranje objekta koji će na jednom mjestu čuvati tradiciju i povijest ovog kraja te je nuditi kao zanimljivu turističku ponudu:


»Konkretnije pojedinosti javnosti će na vrijeme biti predstavljene. Ono što je sigurno, jest da će u staroj i sada obnovljenoj Kući Mance biti turistički infocentar s nizom pratećih sadržaja koji će turistima omogućiti detaljno upoznavanje s ovim područjem. U preostala tri objekta uređeni su prostori za druženje u smislu organizacije kazališnih priredbi, likovnih izložaba, književnih večeri i sličnih druženja.
O funkcioniranju objekta, organiziranju raznih manifestacija i uključivanju u turističku ponudu ovog područja brinut će dvije osobe koje će biti zaposlene u tijeku ovog ljeta«, najavio je gradonačelnik Dražen Mufić.