Grad Vrbovsko

Mufić: ‘Lokvarka bi dio zarade trebala uložiti u Kamačnik’

Marinko Krmpotić

Izletište Kamačnik i dalje privlači veliku pažnju / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Izletište Kamačnik i dalje privlači veliku pažnju / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Nadam se da će lijep dio zarade – jer to i jest obaveza koncesionara – biti uložen u oplemenjivanje sadržaja kojim upravljaju, popravak mostića, uređenje staza i sve ostale slične poslove, a vjerujem da će i svi gradski vijećnici baš to tražiti od koncesionara – rekao je gradonačelnik Dražen MufićVRBOVSKO – Kao i obično, sjednica Gradskog vijeća Vrbovsko zanimljiva je bila i zbog nekoliko zanimljivih vijećničkih pitanja koje su gradonačelniku Vrtbovskog postavili neki od vijećnika. Tako je Jovan Trbović (Unija Kvarnera) postavio pitanje o, po njemu, šteti koju je na području nekadašnjeg poduzeća Chromos u Moravicama napravio novi vlasnik.– S nekadašnjeg industrijskog kolosijeka počupane su šine željezničkog kolosijeka što je od pruge vodio do unutrašnjosti tog objekta. Uz taj industrijski kolosijek koji više ne postoji, šteta je učinjena i na prostoru koji nije u sklopu tog bivšeg poduzeća, već je riječ o državnom zemljištu. Što će na sve to poduzeti Grad Vrbovsko? – pitao je Trbović.Gradonačelnik Mufić odgovorio mu je da je novi vlasnik radio na svom zemljištu pa njega, a ne predstavnike Grada Vrbovskog, treba pitati o tome što je i zašto radio.
– Grad Vrbovsko tamo nema imovine, a ukoliko se zaista nešto radilo na državnom zemljištu, vjerujem da će država i reagirati – rekao je gradonačelnik Mufić.


Otplaćena koncesija


Nezavisni vijećnik Dalibor Kratohvil želio je znati kakvo je trenutačno stanje s izletištem Kamačnik jer, po njegovim saznanjima, koncesionar Lokvarka je u svega dva vikenda od zarade prodanih ulaznica otplatio punu godišnju svotu koncesije.


– Ako je to tako, stojite li i dalje kod odluke da se nije trebalo javljati na natječaj za koncesiju? – pitao je Kratohvil gradonačelnika Mufića. Odgovarajući mu, gradonačelnik je rekao da mu je drago da Lokvarka dobro radi.


– Naravno, nadam se da će lijep dio zarade – jer to i jest obaveza koncesionara – biti uložen u oplemenjivanje sadržaja kojim upravljaju, popravak mostića, uređenje staza i sve ostale slične poslove, a vjerujem da će i svi vijećnici Grada Vrbovskog baš to tražiti od koncesionara – rekao je Mufić.Zanimljive teme dotakao se i Marijan Rački (SDP) kojeg je zanimalo može li Grad Vrbovsko kao lokalna samouprava reagirati na najavljeno enormno povećanje cijena vezanih uz odvoz i skladištenje otpada na Marišćini.


Poskupljenje odvoza


– Najavljuju se čak trostruka povećanja cijena vezanih uz odvoz i skladištenje otpada, a pri tome se lokalne samouprave ništa ne pita. Možemo li utjecati na promjenu te odluke, odnosno može li Primorsko-goranska županija, koja je Marišćinu sagradila, donositi odluku bez konzultacije s lokalnim samoupravama? – pitao je Rački, a gradonačelnik Mufić rekao je da je odluku o povećanju cijena odvoza normalnog otpada za 150 posto, odnosno glomaznog za 300 posto, donio, koliko je njemu poznato, župan Komadina.– Učinio je to dva dana nakon što su izbori bili gotovi, a tek koji dan kasnije, po mojim informacijama, prema nadležnom Ministarstvu je upućen dopis o potrebi zatvaranja Marišćine. Mislim da ti potezi dovoljno govore o kvaliteti politike koju vodi Županija – rekao je Mufić, najavivši da će zaštitu protiv ovakvih odluka i ovakvog načina ponašanja pokušati tražiti i kroz zakonske okvire.