»Dodir riječi«

Milan Majerović-Stilinović Delničanima otvorio dušu

Marinko Krmpotić

Milan Majerović-Stilinović

Milan Majerović-Stilinović

Nakon koronapauze u novoj Gradskoj knjižnici »Janet Majnarich« nastavljeni su književni susreti DELNICE – Ono što je 2019. i prijašnjih godina bilo normalno, sad je rijetko i dragocjeno. Možda se zbog toga, ali i samog gosta, u prostorijama nove delničke knjižnice »Janet Majnarich« tražila stolica više za književni susret »Dodir riječi«. Naime, dugogodišnji novinar, sada samostalni djelatnik u odnosima s javnošću, zaljubljenik u prirodu i planinarenje Milan Majerović-Stilinović Delničanima je predstavio svoju knjigu »Što sam naučio na planini«.


– Roditelji su mi bili nastavnici, a živjeli smo u stanu odmah do knjižnice gdje sam provodio svaki slobodni trenutak. Možda je to bilo ključno za odabir mog životnog puta, odnosno novinarstva i medija. U svojim tridesetim godinama osnovao sam i vlastitu obitelj s kojom sam, što zbog kvalitetnog provođenja vremena, što iz zdravstvenih razloga, počeo odlaziti na jednodnevne izlete. U kasnim tridesetima skupi se dosta toga – stresa, posla, obaveza… – pa je odlazak u prirodu kao odmor za dušu i tijelo logičan izbor.


Kako su djeca odrastala, nekako su sve manje išla na izlete sa nama, a ja sam nastavio i započeo zapisivati svoje neke kratke crtice, dojmove, opaske na svom Facebook profilu. Na to me potaknula ponajviše grupa slijepih planinara koju sam susreo na Dinari. Impresionirali su me svojom voljom i taj sam dojam morao zapisati kako bih se uvijek iznova sjetio da se sve može… Samo ako je volje, objasnio je Majerović-Stilinović svoje zanimanje za pisanje i planine.
Od Facebooka preko bloga do knjige. Put je to kojim je s čitateljima dijelio svoje dojmove, emotivne priče, opažanja s planinarskih izleta… Uvod u delničko druženje s autorom dala je raknji


vnateljica knjižnice Indira Rački Joskić, a ugodan razgovor s Milanom Majerovićem-Stilinovićem vodio je dugogodišnji novinar Novog lista Marinko Krmpotić.


Između ostalog, autor je otkrio da je velik zaljubljenik u Gorski kotar, u kojem je pronašao inspiraciju i za neke svoje priče. Dakako, skupio je i niz goranskih planinarskih anegdota, a susret s Delničanima zaključio je porukom: »Ne treba sanjati, nego živjeti!«.