Četiri vikenda živosti

Malonogometni turnir “Tin Grgurić”: Veliki turistički adut ne samo Delnica, već i Gorskog kotara

Marinko Krmpotić

Raduju se najmlađi.... / Snimio Marinko Krmpotić

Raduju se najmlađi.... / Snimio Marinko Krmpotić

Devedeset i devet prijavljenih ekipa odigralo je tijekom četiri posljednja vikenda u delničkoj sportskoj dvorani više od 300 utakmica, na kojima je nastupilo oko tisuću igrača svih uzrasta, koje je gledalo minimalno 1.500 gledatelja 


DELNICE  Devedeset i devet prijavljenih ekipa odigralo je tijekom četiri posljednja vikenda u delničkoj sportskoj dvorani više od 300 utakmica, na kojima je nastupilo oko tisuću igrača svih uzrasta koje je gledalo minimalno 1.500 gledatelja. To su podaci koje su nam iznijeli Marin Jerković, Ivica Markovčić i Mladen Bolf Beli, organizatiori ovogodišnjeg, sedmog po redu turnira »Tin Grgurić« koji se igra u znak sjećanja na prije deset godina tragično preminulog mladog igrača delničkog HNK-a Goranin. Marin Jerković napominje da ovaj turnir nije bilo lako organizirati jer je, u stvari, obnovljen nakon tri godine stanke.


– U korona-godini turnir nije mogao biti organiziran, a ta se stanka potom produljila na još dvije godine i tek ove uspjeli smo osigurati sve potrebne uvjete te organizirati ovaj turnir koji privlači veliku pažnju i tijekom siječnja i veljače predstavlja najmasovniji malonogometni turnir na području naše županije, pa možda i šire. I ove godine nastupilo je osam uzrasnih kategorija – morčići mlađi i stariji, pioniri mlađi i stariji, kadeti, juniori, seniori i veterani. Ovisno o broju ekipa, igralo se od petka do nedjelje, govori Jerković koji posebno ističe turistički aspekt ove priredbe koji bi, smatra, trebalo dodatno unaprijediti.


Bar jedan obrok 


Organizatori posebno zahvaljuju Pizzeriji Škorpion i njezinom vlasniku koji je iskazao razumijevanje za sudionike turnira. Iduće godine, ističu organizatori, pokušat će organizirati jedan obrok za svakog sudionika turnira, posebno za one najmlađe kojima bi i taj čin puno značio u okviru ove lijepe malonogometne priče koja krajem siječnja i početkom veljače u Delnicama okuplja brojne ljubitelje malog nogometa svih uzrasta.

Potencijal


– Naš turnir kreće nakon Delničke adventske bajke pa tako imamo situaciju da su vikendi u Delnicama nakon završetka adventskih druženja i dalje zanimljivi. Time je turistička sezona u Delnicama bitno produljena. Najmanje dvadesetak malonogometnih ekipa spavalo je ovdje tijekom tih vikenda pa nam se čini da bismo trebali imati veću potporu turističke struke. Naime, često su nas članovi tih ekipa pitali što bi u Delnicama i općenito na ovom području mogli pogledati jer uz nogomet žele malo i upoznati naš kraj. Bilo bi dobro kad bismo imali neki program, neku ponudu koju bismo mogli ponuditi gostima. Mi im organiziramo mogućnost kupanja u bazenu i korištenja klizališta i to je super, ali ima onih koji bi voljeli vidjeti i nešto drugo, govori Jerković.


….a sretni su i seniori / Snimio M. Krmpotić


Mladen Bolf Beli, koji je vodio dio posla vezan uz dolazak ekipa, također ističe činjenicu kako su tih vikenda Delnice bile prepune gostiju.


– Došle su nam ekipe iz cijele Hrvatske (Rijeka, Grobnik, Istra, Zagreb, Ogulin, Karlovac, Lošinj, Cres, Čakovec…), Slovenije te Bosne i Hercegovine. Mnogi od njih dolaze od prvog turnira, a obećali su i da će doći iduće godine što je dokaz vrijednosti našeg turnira i našeg pristupa organizaciji. Posla je bilo puno. Hvala svima koji su sudjelovali i pomogli, posebno Gradu Delnicama na pomoći i razumijevanju. Očekujem takav odnos i dalje jer je ovo zaista turnir koji privlači velik broj ljudi u Delnice i pa korist imaju svi koji se bave turizmom i ugostiteljstvom. Mislim da bi stoga ovom turniru i mnogi drugi trebali posvetiti veću pažnju jer se pretvara u jedan od turističkih aduta Delnica, rekao je Bolf koji posebno ističe osobnu emocionalnu vezanost uz ovaj turnir jer je upravo on bio prvi trener Tinu Grguriću.


Turnir su otvorili Zlatko Grgurić, otac Tina Grgurića, gradonačelnica Katarina Mihelčić te Mladen Bolf, ravnatelj delničke OŠ Ivana Gorana Kovačića / Snimio M. Krmpotić


Sponzorstva


Ivica Markovčić spomenuo je i zahvalio sponzorima koji su podržali organizaciju turnira.


– Ove su godine to bili Goranski sportski centar, Grad Delnice, TZG Delnice, kafići Tiffany, Katarinčini, Americano, Tin, Petehovac, Pool Bar, Hajdova hiža, Tron i Pizzeria Škorpion, Gumiservis Bolf, Eco Vit – Mihelčić, Energy Pellets, Pilana Gec, Radio Gorski kotar, Foto Magdalena i Imoćanka. Bez njihove pomoći ne bismo uspjeli, a mislim da bi bilo dobro da prije svakog turnira imamo zaokruženu financijsku konstrukciju jer je teško i stresno tražiti pomoć uoči turnira kucajući na razna vrata. Kad analiziramo troškove i potrebe, jasno je da nam za organizaciju treba oko 10.000 eura i kad bismo na tu svotu mogli računati prije početka turnira, sama organizacija bila bi još kvalitetnija, rekao je Markovčić.