Poziv gostima

Lynx & Fox: Goranske lisice u subotu i nedjelju organiziraju izlete od kojih će se naveseliti i – društvene mreže

Edi Prodan

Foto Lynx&Fox

Foto Lynx&Fox

Trud za vođenje i organizaciju - 10 eura za odrasle, 5 eura za djecu dok su psi svih vrsta su dobrodošli besplatnoLynx & Fox, odnosno sjajan tim “goranskih lisica” poziva goste u Gorski kotar kako bi unutar stručno vođenih pješačkih tura doživjeli sasvim nova otkrića, poglede i zadovoljstva.


Ove subote, 4. veljače organiziraju šetnju po snijegu na Preradovićev vrh u Fužinama.


– Riječ je o manje poznatom, ali predivnom brdašcu s kojeg će vas oduševiti pogled na jezero Bajer, naselja, polja i brdovitu okolicu.
S obzirom da se ta šetnja odvija po snijegu, bit će još ljepše, a uz zanimljive priče lokalnih vodiča, dan bi morao svima ostati u posebnom sjećanju.


Nakon šetnje organiziran je i posjet podzemnoj ljepotici – Špilji Vrelo po posebnoj grupnoj cijeni stoga ne oklijevajte doći i povesti cijelu obitelj i prijatelje, ističe Jelena Holenko, vlasnica i voditelica Lynx & Foxa.


A tko ne može u subotu, ima – nedjelju.


Tog će se dana na zaštićenom području Gorskog kotara – bajkovitoj Park šumi Japlenški vrh, također održati šetajuća tura, dok “goranske lisice” poručuju kako će se zahvaljujući nesvakidašnjim vidicima naveseliti i društvene mreže svih koji se otpute na taj izlet.


– Uz priče i legende iz ovog šumovitog kraja ćete otići bogatiji za dio baštine i svakodnevice Gorana, a nakon obilaska za svih je osiguran posjet Kaštelu Zrinski u Brodu na Kupi po posebnoj grupnoj cijeni koji je dom stalnom postavu Prirodoslovnog muzeja Rijeka “Divljina s pogledom na more” kojeg vole i veliki i mali.


Također, ovdje je za vas i besplatno sanjkalište s vučnicom u Delnicama kao i popust na klizalište da upotpunite dan, dodala je Holenko.


Dužine rute oba dana su ukupno oko 4 kilometra uz blagi uspon. Posjetitelji će se formirati u dvije grupe koje će činiti obitelji s djecom od pet i više godina te obitelji sa starijom djecom i odrasli generalno.


Organizatori sve koji se odluče na ove zanimljive izlete čekaju s toplim domaćim čajem, authotonim likerima od bobica, bilja i korijenja Gorskog kotara te kolačićima.


Dolazak na obilaske je osobnim automobilom, a trud za vođenje i organizaciju platit ćete 10 eura za odrasle i 5 eura za djecu. Psi svih vrsta su dobrodošli!


Sve ostale obavijesti mogu se dobiti nakon prijave koja se podnosi putem obrasca.


Za pitanja su rezervirani mail [email protected] ili telefon 091/182-9892, dok je newsletter listu za informacije na ovoj adresi.