Vrijedna donacija

Lokvarskoj školi darovao meteostanicu i laptop

Marinko KrmpotićLOKVE – Suvremena automatska digitalna meteorološka stanica i CarNetovo računalo (laptop) donacije su koje je jučer OŠ Rudolfa Strohala u Lokvama darovao prof. Josip Završki, podrijetlom Lokvarac koji je, ističe, našavši se u mogućnosti pomoći u opremanju škole mjestašca kojeg jako voli, iskoristio prigodu te nabavio računalo i meteostanicu.


– Uz tu moju ljubav prema Lokvama i Gorskom kotaru, motivirala me i izjava aktualnog ministra obrazovanja Fuchsa o tome kako treba što kvalitetnije opremati i male škole.


Na temelju tih motivacija došao sam u priliku doći do kvalitenog CarNetovog laptopa te automatske digitalne meteorološke stanice koju nam daruje Fakultet geoinformatičkih znanosti Sveučilišta Twente u nizozemskom gradu Enschede, na kojem sam ja stručni suradnik – rekao je prof. Završki.
Naravno, na darovima je prof. Završkom zahvalila Borka Kanjer, ravnateljica lokvarske škole, naglasivši da su u lokvarskoj školi sretni kad se netko sjeti škole na ovaj način.


– Hvala gospodinu Završkom jer nam svako računalo dođe dobro, budući da su potrebe velike.


Također će nam jako biti korisna i meteorološka stanica jer u Lokvama postoji tradicija bavljenja naših učenika meteorologijom, a ovom ćemo meteostanicom to zanimanje dodatno pojačati i omogućiti daljnje iskorake vezane uz tu djelotnost – rekla je ravnateljica, a svečanoj primopredaji darova nazočan načelnik Općine Lokve Toni Štimac uz zahvalu je najavio i povezivanje Općine Lokve s meteostanicom smještenom na terenu škole, pri čemu će se podaci vezani uz vrijeme plasirati i na stranicu Općine Lokve, tim više što će to biti prva meteorološka stanica u Lokvama koja će direktno prenositi aktualne vremenske prilike, a to je itekako bitno izletnicima i turistima.


U skladu s tim, Općina Lokve će svakako pomoći pri postavljanju ove suvremene tehnologije.