Raznovrsno

“Ljeto u Delnicama” donosi bogat program, otvara ga večerašnji blues rock koncert

Marinko Krmpotić

Događaje ćemo realizirati u Parku kralja Tomislava, na košarkaškom igralištu, trgu, u crkvi... Sve s ciljem da zbivanja dovedemo u razne dijelove grada – rekla je gradonačelnica Katarina MihelčićDELNICE – Od današnjeg blues rock koncerta u Parku kralja Tomislava pa do kraja kolovoza na području Grada Delnica bit će realiziran zaista raznovrstan niz zanimljivih zabavnih, kulturnih i sportskih sadržaja objedinjenih pod nazivom »Ljeto u Delnicama«. Organizacije se prihvatio Grad Delnice čiji su predstavnici jučer najavili nadolazeća zbivanja, pri čemu je gradonačelnica Katarina Mihelčić naglasila da je ovo prva godina organiziranja ove priredbe, a zbog aktualnih pandemijskih uvjeta, riječ je o svojevrsnoj »light« verziji.


– Želimo puno više i cilj nam je ubuduće i srpanj i kolovoz na području našeg grada obogatiti raznovrsnim sadržajima, a za ovu godinu krećemo s kolovozom za koji smo pripremili bogat i raznovrstan program po sustavu »za svakog ponešto«. Iako »Delničko ljeto« otvaramo blues rock koncertom, bit će tu i kazališnih i filmskih predstava, sportskih druženja, koncerata klasične, ali i zabavne glazbe, a realizirat ćemo ih na različitim lokacijama – Parku kralja Tomislava, košarkaškom igralištu, gradskom trgu, crkvi… Sve s ciljem da zbivanja dovedemo u razne dijelove grada. Naravno, pri svakom od najavljenih događaja poštovat ćemo sve epidemiološke odredbe jer nam je, uz zabavu, sigurnost posjetitelja na prvom mjestu – rekla je gradonačelnica.


Domaće rock snage


»Ljeto u Delnicama« bit će danas otvoreno prvim blues festivalom koji će u Parku kralja Tomislava trajati od 20 do 24 sata, najavio je Đulio Jusufi, glavni organizator.
– Najprije će zasvirati domaći rock sastav Što Kaj Rock, a nakon njih na scenu dolaze također domaće rock snage iz grupe Bad Example s pjevačem Goranom Oreškovićem znanog iz nastupa na The Voice Showu. Oba benda odlično su pripremljena i vjerujem da će oduševiti mnoge, a nakon njih kao glavni izvođač večeri nastupit će poznati hrvatski gitarist Branimir Bogunović Pif sa svojim pratećim sastavom Bogart i izvedbama klasika blues majstora kao što su Rory Galgher, Gary Moore, Steve Ray Vaughn, Jimi Hendrix i ostali. Kraj srpnja i početak kolovoza tako ćemo obilježiti jednim odličnim blues rock druženjem koje će, nadamo se, postati tradicionalno te svakog ljeta u Parku okupljati ljubitelje ove glazbe – rekao je Jusufi, dodavši da je pozornici smještena u parku nedaleko od Srednje škole Delnice, a koncert je besplatan.


Različita zbivanja


Koordinator svih zbivanja je mladi Filip Joskić, koji odnedavno radi u TIC-u Delnice i detaljnije je pojasnio što sve Delničane i njihove goste očekuje u kolovozu.


– Nakon blues festivala i utrke Kupom uzvodno svakog ćemo vikenda, pa neki put i tijekom tjedna, nuditi različita zbivanja. Primjerice, prvih šest dana kolovoza vezano je za Croatia Open, poznato natjecanje u orijentacijskom trčanju koje će se uz Delnice odvijati i na Krku te na području Mrkoplja. Drugog vikenda, točnije 7. i 8. kolovoza, na redu je sanjkanje na kotačima, odnosno utrka Croatia Grand Prix na Potoku te 14. i 15. kolovoza prezentacija tog sporta. Zamišljene su i dvije kino projekcije (»Bijeli očnjak« i »Sef«) koje će 7. i 8. kolovoza biti održane na košarkaškom igralištu, a postoji mogućnost za dodatne dvije projekcije, o čemu ćemo navrijeme obavijestiti javnost. Zatim ćemo 13. kolovoza svjedočiti nastupu plesne skupine iz Petrinje i koncertu grupe Impluls, a dan kasnije ljubitelji klasične glazbe uživat će u koncertu Tria Solemnus. Za kraj kolovoza planiramo koncert Jacquesa Houdeka (27. kolovoza), a dan kasnije uključit ćemo se u biciklističku priredbu Tour de Luizijana – najavio je Joskić, pozvavši sve mještane, kao i goste Delnica, da posjete spomenute priredbe.


Natjecanje Kupom uzvodno danas umjesto sutra


»Ljeto u Delnicama« nije vezano samo za Delnice, već cjelokupno područje koje pokriva ova lokalna samouprava pa će tako dio te priredbe biti i natjecanje Kupom uzvodno koje će umjesto u nedjelju biti zbog najave loših vremenskih prilika održano danas. Također, u ponudi tijekom cijelog mjeseca jesu i Dani otvorenih vrata Kaštela Zrinskih u Brodu na Kupi, odnosno razgledavanje tog novouređenog muzejskog prostora.


Uređenje malog parka


– Dio »Ljeta u Delnicama« bit će i dobrovoljna radna akcija uređenja malog parka kroz koju će biti uređen mali park i dječje igralište kraj bivšeg kina, a 29. kolovoza taj će novouređeni prostor biti i svečano otvoren – najavila je gradonačelnica Katarina Mihelčić, napomenuvši da se te aktivnosti realiziraju ponajprije zahvaljujući Društvu Naša djeca iz Delnica.