Goranski umjetnici

Likovna izložba delničkog ogranka Matice hrvatske pokazala se kao pun pogodak

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Radovi naših goranskih umjetnika, a to su ovom prigodom Sandra Ban, Denis Mihelčić, Duško Jurković i Ivana Žagar, privukli su i veću pažnju no što smo očekivali, ističe Nives MarijanovićLikovna izložba koju je delnički ogranak Matice hrvatske priredio u prostoru bivše delničke knjižnice očigledno je pun pogodak.


Naime, posjetio ju je već lijep broj osnovaca i srednjoškolaca, a baš zbog tog zanimanja izložba će zasigurno biti otvorena još cijelog ovog mjeseca, govori nam profesorica Nives Marijanović, predsjednica delničkog ogranka Matice hrvatske.


– Radovi naših goranskih umjetnika, a to su ovom prigodom Sandra Ban, Denis Mihelčić, Duško Jurković i Ivana Žagar, privukli su i veću pažnju no što smo očekivali.
Posjetili su nas učenici Srednje škole Delnice te osnovci iz OŠ Ivana Gorana Kovačića, a svaki od tih posjeta bio je praćen i mojim kratkim predavanjem o autorima i općenito o likovnoj umjetnosti na području Gorskog kotara, kao i o nekim delničkim književnim stvaraocima kao što su Jakov Majnarić i Anton Markas Začina.


Sretni smo zbog ovakvog odaziva koji potvrđuje da bi baš ovaj prostor mogao biti zanimljivo odredište ljubitelja kulture i umjetnosti, rekla je Nives Marijanović.