Potpisan ugovor

Kreće prva faza obnove zgrade NK Vrbovsko

Marinko Krmpotić

Uređenjem svlačionica, tuševa i društvenih prostorija riješit će se ono najvažnije za rad kluba, no želimo i korak dalje. Kad osiguramo sredstva planiramo u potkrovlju spavaonice i apartman za sportske ekipe i slične grupe, rekao je gradonačelnik Dražen MufićVRBOVSKO – Na području Grada Vrbovskog trenutačno traje realizacija nekoliko projekata vrijednih oko 25 milijuna kuna, a u »porodicu« tih obimnih zahvata vezanih za različite dijelove insfrastrukture i života ovog kraja, od jučer je uključen i projekt obnove zgrade i prostorija NK Vrbovsko. Riječ je o projektu ukupne vrijednosti od 3,5 milijuna kuna, ali će realizacija – istaknuo je gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić pri potpisivanju ugovora za izvođenje radova – biti ostvarena po fazama.


Rok šest mjeseci


»S realizacijom prve faza krećemo ovog mjeseca i bit će završena ove godine i to u vrijednosti od 856.794 kune. Riječ je o poslovima uređenja dviju etaža – bivših društvenih prostora u kojima je bio kafić te svlačionica i tuševa. Izvođač radova bit će riječko poduzeće »Premec«, s kojim smo već surađivali i pretpostavljam da će sve planirano biti i realizirano u okviru ugovora koji predviđa rok od šest mjeseci. Potrebna sredstva osigurali smo uz pomoć LAG-a Gorski kotar (50.000 eura) i gradskog proračuna, a za daljnje poslove koji traže dodatna ulaganja od oko 2,7 milijuna kuna, tražit ćemo ove i narednih godina sredstva iz svih dostupnih nam izvora, i domaćih i onih iz fondova EU-a«, najavio je gradonačelnik Mufić, pojasnivši i cjelokupnu ideju vezanu za obnovu i uređenja ovog prostora.


»Uređenjem svlačionica, tuševa i društvenih prostorija mi ćemo već imati riješeno ono najvažnije za prostor koji će NK Vrbovsko koristiti za svoj rad. No želimo i korak dalje pa smo zato osmislili projekt u okviru kojeg planiramo uređenje potkrovlja u nekoliko spavaonica i jedan apartman, a taj bi nam prostor služio za ugošćavanje sportskih ekipa i sličnih grupa kojima odgovara takva vrsta smještaja za aktivnosti kojima se bave. Naravno, u taj dio posla krenut ćemo kad osiguramo sredstva pa je u ovom trenutku nemoguće reći kad će projekt u cijelosti biti gotov«, rekao je gradonačelnik Mufić.


Građevinari sve skuplji
Ujedno je dodao kako se realizacija ove ideje uklapa u za naredno razdoblje predviđene ideje ulaganja u sportsku infrastrukturu na području Grada Vrbovsko, pri čemu bi jedan od prvih projekata te vrste trebao biti gradnja nadstrešnice nad teniskim igralištima. No ističe gradonačelnik Mufić, u realizaciji zamišljenih projekata i ulaganja sve je veći problem izniman rast troškova građevinskih poslova.


»Niz poslova i projekata dogovoren je i pokrenut pred godinu-dvije. U međuvremenu je došlo do takvog rasta cijena da je neki put zaista u našem proračunu teško premostiti tih nekoliko mjeseci koliko prolazi otkad mi platimo sve što treba te zatim dobijemo sredstva iz EU fondova ili drugih izvora. No to nas neće zaustaviti jer smo svjesni da bez ulaganja nema napretka pa stoga i u ova sve teža vremena ne stajemo, već ulažemo, radimo, osmišljavamo i stvaramo temelje za nove projekte«, rekao je gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.


Kuća Mance financijski najzahtjevnija

Financijski najzahtjevniji projekt koji se trenutačno realizira na području Grada Vrbovskog je uređenje Kuće Mance vrijedno oko 7,7 milijuna kuna. Odmah do njega je 7 milijuna kuna vrijedan projekt izgradnje vodvoda od Senjskog do Stare Sušice. Pet milijuna kuna teški su poslovi uređenja Reciklažnog dvorišta, a oko 2 milijuna kuna bit će izdvojeno za izgradnju jaslica pri Dječjem vrtiću »Bambi«. Uređenje svlačionica donosi nova ulaganja od 856.704 kuna, što je tek četvrtina od ukupne vrijednosti tog projekta procijenjenog na 3,5 milijuna kuna.