Neredovito

Kasni isplata šumskog doprinosa u Gorskom kotaru: Direktor Hrvatskih šuma malo pobrkao kvartale

Marinko KrmpotićTeče li uplata šumskog doprinosa po planu, želio je na sjednici Gradskog vijeća Delnica saznati Boris Lozer (NL Volim Delnice), a iz odgovora gradonačelnika Ivice Kneževića bilo je jasno da – problema ima:


»Nedavno je, gostujući na sjednici Koordinacije goranskih načelnika i gradonačelnika, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić rekao kako je, uz kašnjenje zbog pandemije, ipak u cijelosti isplaćen iznos za prvi kvartal ove godine, točnije 537.000 kuna. No, analizom uplata došli smo do podataka da je jedina uplata za prvi kvartal ove godine iznosila 193.386 kuna i uplaćena je 19. svibnja.


Prije toga uplaćeno je 22. siječnja 343.614 kuna, ali to nije uplata za prvi kvartal ove, već za posljednji prošle godine! Kad se te dvije uplate spoje onda je to spomenutih 537.000 kuna, ali ta svota, dakle, nije vezana uz prvi kvartal ove, već za posljednji kvartal prošle godine te djelomično za prvi kvartal ove godine.
Naravno, obavijestili smo o svemu Hrvatske šume i dobili obećanje da će potrebna razlika za prvi kvartal biti vrlo brzo uplaćena, a za preostale kvartale nastojat će se biti što redovitiji u plaćanju«, rekao je gradonačelnik Knežević.