Delnice

Kandidati Rijeke pravde se predstavili u Delnicama: ‘Gorani zaslužuju bolji tretman’

Marinko KrmpotićDELNICE – Tko je zadovoljan, glasat će za HDZ, tko nije, za nas jer jedini nudimo kvalitetnu alternativu i stoga očekujemo odlične rezultate, rekao je pri jučerašnjem predstavljanju kandidata 7. izborne jedinice Ivica Lukanović, drugi na listi koalicije SDP-Centar HSS-DO i SIP-GLAS.


– Gorski kotar jako puno daje državi, a jako malo dobiva zauzvrat. Stoga ćemo ustrajno raditi i nastojati da se ovaj kraj razvija baš zahvaljujući tim bogatstvima (šume, energetski potencijali, koridori) koja sada puno više koriste neki drugi, rekao je Lukanović.


Toni Štimac, jedini Goranin na listi ove izborne jedinice, te je stavove potom osnažio tvrdnjom da nije normalno da državno poduzeće Hrvatske šume gotovo svu dobit ostvarenu na ovom području šalje u Zagreb.
– Žalosno je reći da je što se toga tiče u socijalizmu bilo poštenije. Žalosno je i tragično da je tzv. brdski zakon donesen pred punih šest godina samo formalno, a u stvarnosti se upće ne koristi i običan čovjek nema ama baš nikakve benificije, stoga što živi u zemljopisnom području na kojem su uvjeti života daleko teži. Ovom se kraju mora pomoći da bi bio u istom položaju kao i svi drugi dijelovi Hrvatske. To će svakako biti jedan od temeljnih zadataka rada naših saborskih zastupnika od kojih će ih nekoliko biti i iz ove izborne jedinice, rekao je Štimac.


Štimac i Lukanović iskazali su nezadovoljstvo oblikom i sastavom sedme izborne jedinice.


– Ponižavajuće je u istu jedinicu smještati ljude iz Vira, Matulja, Novske i Kutine. Ljudi koji razmišljaju ne mogu glasati za nekog tko je osmislio ovakav oblik ove izborne jedinice, rekao je Lukanović.