Uspješni kuglači

Kadeti Goranina osvojili ekipno srebro u Zaboku

Marinko Krmpotić

Srebrna ekipa Goranina - Martin Crnković, Vanja Šprajcar i Karlo Kovač

Srebrna ekipa Goranina - Martin Crnković, Vanja Šprajcar i Karlo KovačDELNICE – Nakon niza odličnih rezultata u pojedinačnoj konkurenciji, mladi kuglači delničkog Goranina ostvarili su i jedan odličan rezultat u ekipnoj konkurenciji.


Konkretno, na u Zaboku održanom ekipnom prvenstvu Hrvatske za kadete uzrasta U14, kuglači Goranina osvojili su drugo mjesto, odnosno viceprvaci su Hrvatske u svojoj kategoriji.


Ukupno je bilo prijavljeno 12 ekipa. Delničku ekipu činili su Martin Crnković, Vanja Šprajcar i Karlo Kovač, a vodio ih je Marko Petranović.
Delničani su ukupno srušili 1.523 čunja, što je bilo dovoljno za drugo mjesto. Martin Crnković i Vanja Šprajcar srušili su svaki po 522 čunja, a Karlo Kovač, debitant na prvenstvima Hrvatske, dodao je 479 srušenih čunjeva.


Kadetski ekipni prvaci Hrvatske su kuglači ekipe Ponikve iz Zagreba s 1.546 čunjeva, odnosno 23 čunja više od Goranina, dok je treće mjesto osvojila ekipa Zaprešića s 1.459 čunjeva.


Prva je to medalja mladih kuglača Goranina u 2024. godini, a pred kadetima je još i Prvenstvo Hrvatske za parove, dok već sljedećeg vikenda svoj nastup na ekipnom PH imaju juniori U23 Goranina u Zadru kao jedini predstavnici kuglačke regije zapad.