Po starom

Jasni Božić treći mandat na čelu Gradskog vijeća Vrbovskog

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Na potpredsjednička mjesta izabrani su dr. Helena Hlavač (HDZ) i Ilija Vignjević (Lista birača Dražena Mufića)Nakon pobjede Dražena Mufića na izborima za gradonačelnika Vrbovskog, kontinuitet vlasti u ovoj goranskoj gradskoj sredini nastavljen je i u Gradskom vijeću Vrbovskog kojem će na čelu kao predsjednica biti Jasna Božić (Lista birača Dražena Mufića), a na potpredsjednička mjesta izabrani su dr. Helena Hlavač (HDZ) i Ilija Vignjević (Lista birača Dražena Mufića).


Na taj je način već u trećem sazivu Gradskog vijeća Vrbovskog nastavljena neformalna suradnja nezavisnog Dražena Mufića s HDZ-om. Zajedno oni u ovom sazivu od 13 vijećničkih mjesta imaju osam, a oporba će im s pet vijećnika biti SDP (3) i SDSS (2).


Raspodjela mandata


Tako će, uz spomenuto troje čelnika Vijeća, sastav tog tijela činiti još i Borivoj Dokmanović, Dražen Domitrović, Eduard Krizmanić i Šimun Dujmović (Lista birača D. Mufića), Mladen Božić (HDZ), Saša Burić, Gordana Gerić Paulić i Jovan Trbović (SDP) te Dejan Jakšić i Ilija Trbović (SDSS).
Uz njih, na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici predstavljen je i Đorđe Busić kao zamjenik gradonačelnika Vrbovskog iz redova srpske nacionalne manjine.


Ovakva raspodjela mjesta rezultat je provedenih izbora na kojima je najviše vijećničkih mjesta (šest) osvojila Lista Dražena Mufića za koju je glasovalo 828 birača ili njih 42,59 posto.


Iza te liste je SDP koji je privukao pažnju 446 birača, odnosno njih 22,94 posto, HDZ-u su za 401 glas (20,11 posto) pripala dva mandata, kao i SDSS-u koji je sa 269 glasova osvojio naklonost 13,83 posto birača s područja Grada Vrbovskog.


Kontinuitet


Svoj već treći izbor za predsjednicu Gradskog vijeća Vrbovskog Jasna Božić prokomentirala je zahvalivši gradonačelniku Vrbovskog što ju je iznova stavio na svoju listu birača, odnosno članovima novog saziva vrbovščanskog Gradskog vijeća koji su joj iskazali povjerenje.


– Želim da suradnja svih nas vijećnika i gradonačelnika bude što kvalitetnija i tješnja te da nastavimo s brojnim aktivnostima vezanim uz razvoj svih dijelova Grada Vrbovskog, rekla je Božić, a novoizabrane vijećnike pozdravio je i gradonačelnik Dražen Mufić izrazivši nadu u vrlo kvalitetan rad ovog saziva.


– Moj je prvi dojam da sastav ovog Vijeća jamči ozbiljan i kvalitetan rad. Izbori i sve što uz njih ide su gotovi i sad treba nastaviti raditi, a posla je puno. Samo u ovom trenutku na području Grada Vrbovskog u tijeku su razni poslovi ukupne vrijednosti od oko 27 milijuna kuna.


Za upoznavanje s njima, kao i za sve ostalo što je potrebno u radu novih članova Gradskog vijeća, na raspolaganju im stoje sve gradske službe i poduzeća, rekao je gradonačelnik Mufić.


Prijedlog oporbe nije prihvaćen


Novo čelništvo Gradskog vijeća Vrbovskog izabrano je s osam glasova za i pet suzdržanih. Za su bili vijećnici Liste birača Dražena Mufića i HDZ-a, a suzdržani SDP i SDSS.


Te su dvije stranke imale i svoj prijedlog za potpredsjednika Vijeća za kojeg su predložili Jovana Trbovića, ali se o tom prijedlogu nije ni glasalo nakon što su većinom glasova za čelništvo izabrani Jasna Božić, Helena Hlavač i Ilija Vignjević.