Sjajna vijest

Izniman uspjeh članova SRD-a Viševica: Fužinski perajaši postali prvaci Hrvatske

Marinko Krmpotić

Na Prvenstvu Hrvatske u podvodnoj orijentaciji koje je trajalo četiri dana na jezeru Lepenica, članovi Viševice ukupno su osvojili 18 odličja pa je tako fužinski klub, osim prvog mjesta, osvojio i prvo mjesto ukupno u kategoriji žene te drugo mjesto ukupno u kategoriji muški



 


FUŽINE – Sjajan višegodišnji rad u SRD-u Viševica ovog je ljeta nagrađen osvajanjem naslova prvaka države u podvodnoj orijentaciji. Prvenstvo Hrvatske trajalo je četiri dana i održano je na jezeru Lepenica u Fužinama, a SRD Viševica ostvario je izuzetne rezultate pa je tako osim prvog mjesta ukupno osvojio i prvo mjesto ukupno u kategoriji žene, drugo mjesto ukupno u kategoriji muški. Izvrsni su i pojedinačni rezultati članova ovoga kluba – u disciplini Paralel slalom Tin Miloš osvojio je drugo mjesto u kategoriji juniora, Saša Miloš i Iris Despotović također drugo mjesto u kategoriji seniorki te Petra Tomac treće mjesto u kategoriji juniorki. U disciplini Reperi Patrick Liker osvojio je drugo mjesto u kategoriji juniora, a Tin Miloš treće u istoj kategoriji. U istoj disciplini Iris Despotović osvojila je prvo mjesto u kategoriji seniorki, dok je Petra Tomac osvojila treće mjesto u istoj kategoriji. U disciplini Zvijezda Tin Miloš je doplivao do zlatne medalje u kategoriji juniora, a Fran Žagar do brončane isto u kategoriji juniora. Od djevojaka Saša Miloš je osvojila drugo mjesto, a Iris Despotović treće mjesto u kategoriji seniorki, dok je Anika Kauzlarić bila treća u kategoriji juniorki.


 Anika Kauzlarić i Petra Tomac na EP-u u Poznanu / Foto S. MILOŠ

Anika Kauzlarić i Petra Tomac na EP-u u Poznanu / Foto S. MILOŠ


Plivala se i disciplina M-kurs u kojoj su Tin Miloš i Patrick Liker osvojili treće mjesto u kategorijama juniora, odnosno seniora, dok su Saša Miloš i Iris Despotović doplivale do drugog i trećeg mjesta u kategoriji seniorki. Do ukupne pobjede SRD-a Viševice pridonijela je i juniorka Petra Vančina osvojivši četvrto mjesto u disciplini M-kurs i šesto mjesto u disciplini Paralel.




Saša Miloš, iskusna voditeljica bez koje ovih uspjeha ne bi bilo, ističe kako su značajne rezultate ostvarila i djeca s disalicama: »Tako je Dora Štimac osvojila drugo mjesto u kategoriji mlađe kadetkinje, dok je Fran Žagar osvojio treće mjesto u kategoriji mlađi juniori, što ih je ukupno dovelo do trećeg mjesta u klupskom poretku, u čemu su im pomogli i Ina Tomac koja je osvojila četvrto mjesto i Ian Sarvaš koji je doplivao do petog mjesta. Ukupno je SRD Viševica osvojio 18 odličja i tako postao državni prvak Hrvatske u podvodnoj orijentaciji za 2022. godinu«, ističe Miloš, dodajući kako je na Državnom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji za juniore, seniore i djecu s disalicom drugo mjesto pripalo RSK-u Medulin, dok su treće mjesto osvojili članovi KPA »3. maj«.