Odlučeno

Izabrani najbolji delnički sportaši i sportašice

Marinko Krmpotić

Patricija Urbanc / Foto M. Larch

Patricija Urbanc / Foto M. Larch

Najbolji su Sven Kuprešak, Patricija Urbanc te kuglači i kuglačice Iako su sportske aktivnosti tijekom prošle godine bile, nažalost, bitno smanjene i zakočene zbog pandemije koronavirusa, Izvršni odbor Sportske zajednice Grada Delnica donio je Odluku o proglašenju najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika Grada Delnica za 2020. godinu.


Tako je za najuspješnijeg sportaša u prošloj godini izabran Sven Kuprešak (Skijaški klub Goranin), najuspješnija sportašica je Patricija Urbanc (Sanjkaški klub Prepnek), najuspješnija seniorska ekipa Kuglački klub Goranin, a u konkurenciji žena to je Ženski kuglački klub Goranin.


Sven Kuprešak
Izabrani su i ponajbolji u nizu drugih kategorija pa je tako najuspješniji sportaš junior Vito Blaženić, a kadet Matija Naglić (oba Skijaški klub Goranin). Najuspješnija sportašica juniorka je Klara Jedriško (Boksački klub Delnice), dok je u kategoriji kadetkinja to Ema Sobol (Skijaški klub Goranin).


Najuspješnije muške i kadetske ekipe, kao i ženska juniorska ekipa stižu iz Kuglačkog kluba Goranin. Posebna priznanja ovom su prigodom zaslužili Dragan Naglić (SK Goranin) kao najuspješniji trener, Darko Pirc (Udruga trenera i sportskih djelatnika) kao najuspješniji sportski djelatnik, a za najuspješnije sportaše koji nastupaju za klub izvan područja Grada Delnica izabrani su Petra Tomac koja je članica fužinskog SRD Viševica te Marko Jakljević koji igra za Kuglački klub »Zadar«.


U kategoriji perspektivnih sportaša istaknuti su i nagrađeni Lea Gašparac (biatlon), Rino Mohač (biatlon), Lana Sobol (skijaško trčanje), Ivano Pelko (skijaško trčanje), Ina Tomac (plivanje perajama) te Luka Milošević (kuglanje).


Za najuspješnije veterane izabrani su Slavica Grgurić Pajnić (Udruga trenera i sportskih djelatnika) te Tomislav Majnarić (HPD Petehovac).


Matija Štimac (SK Goranin) dobit će priznanje za ostvarena izuzetna sportska postignuća, KTD Risnjak-Delnice d.o.o. kao pravna ili fizička osoba koja je najviše ulagala u programe sporta, a nagradu za životno djelo dobit će Maks Štimac. O terminu dodjele navedenih nagrada i priznanja javnost će na vrijeme biti obaviještena.