Dva hodočašća

Iz Ravne Gore hodočastili u Međugorje, Općina osigurala besplatan autobus

Marinko Krmpotić

Ravnogorski hodočasnici u Međugorju

Ravnogorski hodočasnici u Međugorju

Udruženi u molitvi tijekom subote i nedjelje posjetili su sva tri povlaštena mjesta hodočasničkog okupljanja u MeđugorjuU organizaciji Općine Ravna Gora održana su dva hodočašća u jedno od najpoznatijih rimokatoličkih hodočasničkih odredišta na svijetu – Međugorje.


Na oba hodočašća ukupno je sudjelovalo oko devedesetak ljudi s područja Općine Ravna Gora, a pridružilo im se i nekoliko hodočasnika iz susjednih općina i gradova.


Općina Ravna Gora organizirala je za hodočasnike besplatan autobusni prijevoz iz Ravne Gore do Međugorja i natrag, dok su troškove smještaja s dva noćenja i hranom snosili sami hodočasnici.
Udruženi u molitvi tijekom subote i nedjelje posjetili su sva tri povlaštena mjesta hodočasničkog okupljanja u Međugorju: Brdo ukazanja, Križevac te župnu crkvu sv. Jakova i prostor oko nje.


U terminu predviđenom za slobodno vrijeme bio je organiziran i posjet Mostaru. Pratnju i duhovnu potporu hodočasnicima je pružao novi župnik vlč. Hrvoje Poljak te njegovi suradnici iz zajednice.