Kandidat HSP-a i DP-a za gradonačelnika

Ivan Piškor ide na izbore u Delnicama: ‘Volim ljudima donositi osmijeh na lice’

Marinko Krmpotić

HSP je najmlađa stranka u gradu – Ivan Piškor / Foto M. KRMPOTIĆ

HSP je najmlađa stranka u gradu – Ivan Piškor / Foto M. KRMPOTIĆ

Piškor je student informatike u Rijeci i najmlađi je goranski, vjerojatno i jedan od najmlađih gradonačelničkih kandidata u Hrvatskoj, a u politici je aktivan već četiri godineDELNICE  Ivan Piškor, kandidat Hrvatske stranke prava (HSP) i Domovinskog pokreta (DP) za gradonačelnika Delnica, najmlađi je goranski, a vjerojatno i jedan od najmlađih u Hrvatskoj gradonačelnički kandidat. Piškor je rođen 30. srpnja 1995. godine u Zagrebu, a s 11 godina njegova obitelj seli u Delnice gdje on završava osnovnu i srednju školu te nastavlja školovanje u Rijeci te na Veleučilištu trenutačno studira informatiku. Od 2017. godine, dakle sa svega 22 godine, aktivan je u politici i to kao nositelj tadašnje koalicijske liste HSP – Generacija obnove.Godine 2019. izabran je za predsjednika delničke podružnice HSP-a, a od 2020. godine član je predsjedništva i Glavnog stana HSP-a Hrvatske. S nepunih 26 godina u svom je bavljenju politikom došao do kandidature za mjesto čelnog čovjeka najvećeg goranskog grada, a pojašnjavajući svoje motive da se kao vrlo mlad odlučio baviti politikom, Piškor kaže:


Najmlađa stranka


– Volim Delnice kao grad u kojem sam odrastao i živim, a budući da je u mojoj obitelji, kao i u društvu u kojem se krećem, politika česta tema, odlučio sam vrlo mlad pokušati i na taj način sudjelovati u životu svoje sredine te kroz taj oblik rada pomoći razvoju svog mjesta. Općenito, volim pomagati ljudima, volim im donositi osmijeh na lice, a baš kroz politiku to mogu učiniti. Nažalost, mladih koji razmišljaju kao ja nema puno jer se većina mladih danas kloni politike i smatra je lošom. Kod nas u delničkoj podružnici HSP-a stanje je bitno drukčije i mi smo sigurno najmlađa stranka u gradu, pa mislim i u cijelom Gorskom kotaru. Upravo u toj našoj mladosti vidim veliku količinu energije kojom možemo raditi za opće dobro i razvoj, govori Piškor te se osvrće na ono što su članovi HSP-a do sada napravili.


Cilj zeleni grad
– Da ovo što kažem nisu parole, dokazali smo u proteklom mandatu kad smo kroz rad Mjesnog odbora Delnica – u kojem HSP ima najviše članova jer su nam birači u prošlim izborima za mjesne odbore dali najviše povjerenja – ostvarili nekoliko akcija i donacija pomogavši, primjerice, delničkim vatrogascima i Srednjoj školi Delnice. Tako želimo nastaviti i dalje te podići razinu rada još više, a to možemo realizirati kroz naš program koji ima sedam osnovnih točaka. Prije svega ćemo se zalagati za grad proaktivne poduzetničke politike te usmjeravanju proračunskih sredstva k poticanju poduzetništva, podržavat ćemo ekološki održivo društvo i zalagati se za zeleni grad, proračunska sredstva za sport dijeliti sukladno sportskoj tradiciji, ali i rezultatima, obnovit ćemo i reaktivirati zapuštene gradske prostore, u suradnji s ostalim goranskim lokalnim samoupravama sufinancirati školovanje liječnika specijalista s ciljem njihova ostanka u Gorskom kotaru, konstruktivno surađivati sa svim političkim opcijama u Delnicama te stvarati i provoditi politiku bez osobnih interesa. U koaliciji s Domovinskim pokretom uvjeren sam da sve to možemo realizirati i donijeti napredak Delnicama, rekao je Ivan Piškor.