Ivan Piškor

HSP Delnice: Želimo da se postupa humano prema svakom čovjeku i ne dozvoli zadržavanje migranata u Hrvatskoj

Marinko Krmpotić

Ivan Piškor / Foto Marinko Krmpotić

Ivan Piškor / Foto Marinko Krmpotić

Oni su izašli iz naših šuma i počeli se slobodno kretati gradovima, konstatira Ivan PiškorHrvatska stranka prava želi da se institucije pobrinu za sigurnost hrvatskih građana i njihove imovine, da se postupa humano prema svakom čovjeku i da se ne dozvoli zadržavanje migranta na hrvatskom teritoriju – temeljna je poruka koju je na press konferenciji iznio Ivan Piškor, predsjednik HSP-a Delnice komentirajući stanje s migrantima u Hrvatskoj, posebno situaciju vezanu uz sve veći broj migranata na željezničkom kolodvoru u Rijeci.


– Otkako je migrantima omogućeno podizanje sedmodnevne dozvole za legalan boravak u Republici Hrvatskoj, oni su izašli iz naših šuma i počeli se slobodno kretati gradovima.


Zbog brojnih provala i devastacija imovine 2019. godine Hrvatska stranka prava organizirala je prvi i jedini prosvjed protiv ulaska ilegalnih migranata na teritorij republike Hrvatske.
Par godina kasnije, naša vlast je čak uspjela naći način kako ilegalne migrante pretvoriti u sedmodnevne legalne migrante bez konkretne pripreme gradskih i lokalnih vlasti koji se nalaze na putu migranata.


U takvoj je situaciji komično okriviti Hrvatske željeznice za prisutnost migranata u Rijeci. Kakvo god je mišljenje o radu HŽ-a, njihova briga ne može biti prisutnost migranata u nekom gradu. Za to postoje institucije koje trebaju voditi brigu o tome.


Veliki broj ljudi u gradovima ostaje šokiran kad vidi da je velika većina migranata mladi muškarci. Upravo o takvim činjenicama opominjali smo na prosvjedu 2019. godine, ali tada je, nažalost, rijetko tko je iz većih sredina mario za one ljude iz manjih općina i gradova čiju su imovinu devastirali migranti.


Migranti se ne smiju zadržavati u našim gradovima i policija mora imati pojačani nadzor nad njima. Ignoriranjem ovog problema lako bi nam se mogla dogoditi situacija kao u Bosni i Hercegovini, točnije u Velikoj Kladuši i Bihaću koji su imali velikih problema zbog njihovog ponašanja kada su “zaglavili” i nisu uspjeli ilegalno ući u RH – upozorio je Piškor.