Svečanost

Grad Vrbovsko stipendira osmero mladih, potpisani su ugovori

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Srednjoškolci će imati pravo na mjesečnu potporu od 106 eura, a student od 133 euraSedmero srednjoškolaca i jedan student u tijeku ove školske godine bit će stipendisti Grada Vrbovskog, a to znači da će srednjoškolci imati pravo na mjesečnu potporu od 106 eura, a student od 133 eura.


Na svečanosti potpisivanja između Grada Vrbovskog te roditelja i školaraca, gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić napomenuo je da ova lokalna samouprava nastoji koliko je god to moguće pomoći u procesu školovanja mladih ljudi s ovog područja.

– Želja nam je da se svi koje stipendiramo vrate nakon školovanja živjeti i raditi na područje grada Vrbovskog. Treutačno imamo 13 stipendista, a najviši broj do kojeg smo bili došli bio je dvadeset – rekao je gradonačelnik Mufić, čestitavši svim dobitnicima i poželjevši im što kvalitetnije i uspješnije školovanje.


Zanimljivo je da je od osmero stipendista tek jedan student, a ostalo su srednjoškolke i srednjoškolci koji većinom pohađaju medicinsku školu.


Srednjoškolske stipendije dobili su David Poljak, Sara Mamula, Dajana Jakšić, Petra Miličević, Ivan Domitrović, Borna Ivanković i Hana Vujnović, a studentsku Ivan Anton Kratofil.