ZANIMLJIVA ZBIVANJA

Gorski kotar nudi odličnu zabavu za vikend: Od western fešte do napada na divovsku štrudlu od borovnica

Marinko Krmpotić

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Ravnogorci pripremaju »Dan borovnica« i »Oberkrainer noć«, a »mali milijun« zbivanja kreće od 8.30 tradicionalnim malonogometnim turnirom »Ravnogorske ulice«DELNICE – Ravna Gora, Fužine i Vrbovsko bit će predstojećeg vikenda odredišta do kojih će »potegnuti« mnogi iz Primorja, pa vjerojatno i drugih dijelova Hrvatske. Povod je jednostavan – niz zanimljivih zbivanja i priredaba. Najviše ovog puta nude Ravnogorci koji pripremaju »Dan borovnica« i »Oberkrainer noć«, a »mali milijun« zbivanja kreće od 8.30 tradicionalnim malonogometnim turnirom »Ravnogorske ulice«.


Od 9 sati u središtu mjesta otvara se Zelena tržnica s nizom odličnih domaćih proizvoda, a u 10 sati svi koji se prijave kreću na obilazak šetnica i planinarskih staza, dok u 12 sati na svoj dio uživanja kreću biciklisti. U 16 sati planiran je ispred SPC-a »Goranka« »napad« na divovsku štrudlu od borovnica, a od tog trenutka proradit će i igraonica za najmlađe.


Za 18 sati predviđen je početak velikog koncerta puhačkih orkestara povodom 190 godina Puhačkog orkestra KUD-a »Sloga« iz Ravne Gore, a uz slavljenike nastupit će još i Puhački orkestar grada Karlovca, Gradska glazba Trsat te Slovenskogoriški pihalni orkester KD »Mol« Lenart.
Nakon dvosatnog nastupa spomenutih »limenjaka« slijedi od 20 sati Oberkrainer noć tijekom koje će goste zabavljati A-Z bend (Zagorje), Trio CORONA iliti Niko Poles Trio (Slovensko Primorje), Lenart zvoki (Kvintet pihalne godbe Lenart, Slovenija) te domaći ravnogorski Ausswinkl Muzikanti


I dok će u Ravnoj Gori sve biti u znaku borovinca i glazbe, u Fužinama nude western feštu koja počinje u kaubojskom gradiću Roswell od 18 sati, a čuti će se i vidjeti moći revolveraški dvoboj razbojnika Whisky The Kida i Dead Frog Kida, bit će održan i izbor šerifa i šerifice, a sve skupa začinit će pravom country glazbom grupa Smoke Rainbow čiji nastup kreće od 19:30 sati. Svemu ovome treba dodati i činjenicu da nakon nekoliko mjeseci stanke s radom počinje i restoran »Kamačnik« što bi ljubiteljima gastro užitaka i šetnje prekrasnim kanjonom rječice Kamačnik moglo biti itekako zanimljivo.