Novi sadržaji

Fužinsko jezero Lepenica posjetitelje će dočekati u drugačijem ruhu

Marinko KrmpotićFUŽINE – Svi koji odluče posjetiti jezero Lepenica moći će odsad uživati u novim sadržajima uređenim i izgrađenim tijekom prethodnih mjeseci.


Naime, kako nam je rekao načelnik Općine Fužine David Bregovac, uz samu desnu obalu jezera gotova je šetnica, uređeno je dječje igralište, postavljene su sprave, a završeni su i radovi vezani uz uređenje pristaništa pa sada cijeli taj prostor izgleda bitno drukčije i nedvojbeno je da će privući mnoge, smatra Bregovac koji ističe da tu nije kraj ulaganjima vezanim uz osmišljavanje ovog područja kao jednog od aduta turizma cijelog kraja.


– Uz one manje poslove, kao što su dodatno uređenje staze i okoliša, plan nam je u budućnosti urediti i lijevu stanu obale jezera i to tako da i tamo uredimo kvalitetnu šetnicu. Sredstva za to praktično smo već osigurali iz jednog od programa Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, a u taj dio posla krenut ćemo nakon što kraju privedemo poslove vezane uz obnovu Vicićevog mosta i uređenje izletišta na toj lokaciji – rekao je načelnik Bregovac.