Razočarenje

Fužinska atrakcija na “pola koplja”: HEP ispraznio Bajer čekajući potop, sad čeka kišu da ga ponovo napuni

Marinko Krmpotić

Pitao sam novog direktora slijedi li punjenje Bajera, ali je odgovor bio kako će se to realizirati prirodnim dotokom, kaže načelnik FužinaJezeo Bajer iznova je djelomično ispražnjeno, a na naš upit što se dogodilo, načelnik Općine Fužine David Bregovac rekao je:


»Nikakvih najava o pražnjenju nije bilo pa sam nazvao novog direktora HEP-a koji pokriva ovo područje. Saznao sam da je voda iz jezera ispuštena jer se za vikend očekivala velika količina kiše. Budući da se to nije dogodilo, vodostaj je ostao nizak pa sada Bajer ne izgleda onako lijepo kao obično.


Nažalost, to nam je donijelo i gubitak u poslovanju turističkih djelatnosti, turistički nam je brodić iznova nasukan, a brojni su gosti bili razočarani.
Naravno, pitao sam novog direktora slijedi li punjenje Bajera, ali je odgovor bio kako će se to realizirati prirodnim dotokom. To znači da treba čekati kišu. Razočarani smo i tužni jer nam iznova HEP kao državna firma onemogućava kvalitetan turistički rad što je u potpunoj suprotnosti s intencijom svake države kojoj bi valjda cilj trebao biti da svaka lokalna samouprava što više zarađuje jer to korist donosi i državi«, rekao je Bregovac.