Poznato mrkopaljsko skijalište

FOTO Prvi skijaši spustili se ove zime niz Čelimbašu: ‘Snijega je gomila, na mjestima i više od metra’

Robert Šimonović

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Skijalište i sanjkalište na Čelimbaši bit će otvoreno i danas, i to od 9 do 16 satiMRKOPALJ – Poznato mrkopaljsko skijalište na Čelimbaši jučer je prvi put ove godine otvorilo vrata za brojne posjetitelje.


Sanjkalište na Čelimbaši otvoreno je vikend ranije, a od jučer je, osim staze za sanjkanje, u pogon stavljena i staza za skijanje, kao i staza za rekreativno skijaško trčanje (nordijsko skijanje).


Velike količine snijega, koje su na nekim dijelovima dosezale visine od oko jedan metar, na Čelimbašu su privukle brojne sanjkaše, skijaše, skijaške trkače, ali i druge rekreativce i zaljubljenike u snijeg, snježne radosti i aktivnosti. Čest prizor bile su obitelji s djecom. Sudeći prema registarskim tablicama automobila najviše je bilo Zagrepčana, ali i Riječana, Karlovčana, Ogulinaca, Gorana, Istrijana…


Foto galerija: Gužva na mrkopaljskom skijalištu Čelimbaša Foto: Mateo Levak
Uživanje u snježnim radostima mnogima nisu poremetile niti niske temperature, koje su u prosjeku iznosile oko -4°C. Uz sanjkalište i skijalište otvoren je ugostiteljski objekt Kućica, kao i hostel Skijaški dom.


U Kućici je moguće okrijepiti se uz tople napitke kao što su čaj, kava ili kuhano vino, ali i pojesti jela poput pizze, hamburgera, pomfrita i slično. Hostel Skijaški dom posjetiteljima nudi najam sanjki, ali i kuhani grah. Skijalište i sanjkalište na Čelimbaši bit će otvoreno i danas, i to od 9 do 16 sati. Cijene poludnevnih skijaških karata iznose 10 eura, dok cjelodnevna košta 15 eura. Poludnevna karta za sanjkalište iznosi 5 eura, a cjelodnevna 7 eura.


Iz Turističko-informativnog centra Mrkopalj napominju da je strogo zabranjeno puštanje kućnih ljubimaca na sanjkašku i skijašku stazu, kao i bacanje smeća. Zabranjeno je i miješanje sanjkaša sa skijašima i borderima. Mali skijaši i mali borderi mogu koristiti pokretnu traku (babylift), ali moraju slušati upute djelatnika o tome koji dio staze je moguće koristiti.


Također, djeca do 12 godina starosti ne smiju koristiti vučnicu za skijanje zbog sigurnosnih razloga, kao niti borderi.