Novi uspjeh

Emili Banjušić, mlada kuglačica Goranina, prvakinja Hrvatske u uzrastu do 10 godina

Marinko Krmpotić

Emili Banjušić

Emili Banjušić

Kuglačice "Goranina" bile su dobre i u ostalim kategorijamaEmili Branjušić, mlada kuglačica delničkog “Goranina”, na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u uzrastu U10 (do 10 godina) osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju te postala prvakinja Hrvatske u toj kategoriji.


Emili je to uspjela srušivši u dva nastupa (Ogulin i Zaprešić) 817 čunjeva, a u toj kategoriji od Delničanki su nastupile još i Leona Ugljarević koja je s 748 čunjeva osvojila pažnje vrijedno peto mjesto, dok je Rita Majnarić bila šesta sa 695 oborenih čunjeva.

Kuglačice “Goranina” bile su dobre i u ostalim kategorijama.


U kategoriji U12 najbolja od Delničanki bila je Elin Briški koja je osvjila peto mjesto sa 781 oborenim čunjem, Leda Šprajcar bila je deseta, a Lena Gašperić Prša petnaesta. U kategoriji U9 nastupila je Mia Salopek i zauzela šesto mjesto sa 521 oborenim čunjem.


Svakako treba napomenuti kako su mlade delničke kuglačice bile jako zapažene i na pojedinačnom prvenstvu Regije Zapad (Istarska županija, Primorsko-goranska županija, Karlovačka županija te Ličko-senjska županija) na kojem su prva mjesta osvojile Elin Briški (U12), Leda Šprajcar (U11) i Emili Branjušić (U10).


Drugo mjesto osvojila je Ruby Bolf (U14), a treće Leona Ugljarević (U 10), a svakao valja napomenuti da je među osvajačicama odličja bila i članica “Ravnogorca” Gita Abramović u kategoriji U12.