Brod Moravice

Ekipe PU PG i Interventne postrojbe CK PGŽ prve na natjecanju iz pružanja laičke prve pomoći

Vladimir Mrvoš

Foto PU PG

Foto PU PGEkipa Policijske uprave primorsko-goranske osvojila je prvo mjesto na natjecanju iz pružanja laičke prve pomoći, koje je održano u subotu, 18. svibnja u Brod Moravicama.


Prvo mjesto, podijelili su s ekipom Interventne postrojbe Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije, koja je ostvarila isti broj bodova.


Pripadnicima ekipe policije pripala je i glavna nagrada – torba prve pomoći, a svim timovima dodijeljene su silikonske maske koje se koriste pri davanju umjetnog disanja.
Natjecanje je održano u organizaciji Primorsko-goranske županije u suradnji s Općinom Brod Moravice, Društvom Crvenog križa PGŽ i Zavodom za hitnu medicinu PGŽ, a predstavnici organizatora istaknuli su značaj sustava Civilne zaštite i važnost istoga u svakodnevnom životu građana te potrebu stjecanja znanja i vještina potrebnih za kvalitetno pružanje pomoći unesrećenima.


Cilj natjecanja bio je podizanje razine znanja i vještina pružanja prve pomoći kod pripadnika operativnih snaga Civilne zaštite Primorsko-goranske županije.


U vježbama, koje su se odvijale na više radnih lokacija simulirane su različite vrste nesreća s realistično prikazanim ozljedama i s više unesrećenih osoba.


Situacije se temeljene na osnovnom treningu djelatnika žurnih službi koji je prethodno sa svim timovima proveo Zavod za hitnu medicinu PGŽ i čiji su djelatnici bili suci na ovom natjecanju.


Policijska uprava primorsko-goranska kontinuirano radi na podizanju znanja i vještima svojih djelatnika, tako da je u području pružanja laičke prve pomoći ostvarena izvrsna suradnja s Društvom Crvenog križa Primorsko-goranske županije, čiji su djelatnici od 2022. godine proveli edukacije koje je prošao veliki broj policijskih službenika.