Općinsko vijeće

Direktor KTD-a Fužine nakon samo par dana po izboru dao ostavku: ‘Kaže da je primio nekoliko neugodnih poziva…’

Marinko Krmpotić

Nadam se da će se javiti čovjek koji neće toliko brinuti o reakcijama na društvenim mrežama«, rekao je BregovacFUŽINE – U 2022. godinu Općina Fužine ulazi s proračunom od 26,9 milijuna kuna što je, istaknuo je načelnik Općine Fužine David Bregovac, više no tri puta veća svota od realnog, tj. izvornog proračuna koji se posljednjih godina temelji na svoti od oko 8,5 milijuna kuna: »Rast na skoro 27 milijuna kuna posljedica je naše želje da u proračun uključimo nekoliko projekata za koje se nadamo sufinaciranju iz drugih izvora. Ako do toga dođe, mi ćemo nastojati realizirati zamišljeno, a ako tih oblika pomoći veznih uz razne EU i državne fondove te slične izvore ne bude, ići će se u rebalans.


Naravno, iz izvornih ćemo prihoda osigurati sve potrebno za funkcioniranje lokalne samouprave, komunalne infrastrukture i vrtića, a kroz tzv. kapitalne pomoći nastojat ćemo realizirati neke financijski zahtjevnije projekte. Pritom moram reći kako, na žalost, ni mi ni bilo koja druga goranska lokalna samouprava nije bila uspješna na posljednjem natječaju vezanom uz EU sredstva. Mi smo kandidirali projekte izgradnje tržnice u Fužinama, odnosno uređenja Sportskog centra na Gmajni. No, to što nismo uspjeli ne znači da odustajemo, tim više što imamo potpuno spremnu svu dokumentaciju i u narednoj godini ćemo i dalje čekati priliku da se javimo na one natječaje u okviru kojih bismo možda mogli dobiti sredstva za realizaciju tih projekata koji bi itekako pripomogli rastu komunalnog standarda i turističkoj ponudi našeg kraja«, rekao je Bregovac.


Most i šetnica


Uz spomenute projekte naredne bi godine u realizaciju trebao ići i ove godine planiran projekt uređenja Vicićevog mosta u Liču te druga i treća faza uređenja šetnice i pristaništa na jezeru Lepenice, a postoji i mogućnost da se uz županijsku pomoć krene u nabavu pokretne trake koja bi bila postavljena uz sanjkalište. U planu je također i postavljanje alpine coaster sustava kraj sanjkališta na Plasi, a predviđena su i sredstva za početne aktivnosti vezane uz gradnju fužinske obilaznice u čiju će se realizaciju, kako sada stoje stvari, najvjerojatnije krenuti u tijeku 2022. godine i u tu su svrhu predviđena 2 milijuna kuna, dok bi taj projekt u cijelosti vrijedio 27 milijuna kuna i bio bi realiziran u tijeku tri godine.
Nominacija Saše Miloš


Vijećnici su jednoglasno prihvatili i prijedlog da se za županijsku nagradu predloži Saša Miloš, hrvatska reprezentativka u orijentacijskom ronjenju i čelnica ŠRD-a »Viševica«, a prihvaćene su i izmjene Statuta i Poslovnika Općinskog vijeća pri čemu su predstavnici PGS-a, Nataša Blažević i Slobodan Huš, imali niz primjedbi na poslovnik koji, po njima, ugrožava dosadašnja prava vijećnika. Uz to Blažević je imala primjedbu na činjenicu da je materijal za ovu sjednicu čiji je dnevni red imao čak 47 točaka, značio za vijećnike rad na čak 750 stranica! Valentin Crljenko, predsjednik Općinskog vijeća Fužine, složio se s time da je riječ bila o prevelikoj količini materijala i prevelikom broju točaka dnevnog reda, što će u se u budućnosti nastojati izbjeći.


Ekspresna ostavka direktora KTD-a


Je li istina da je novoizabrani direktor KTD-a »Fužine« svega nekoliko dana po izboru dao ostavku, pitala je Nataša Blažević (PGS) načelnika Davida Bregovca, koji je odgovorio potvrdno:


»Nažalost, svega nekoliko dana nakon preuzimanja te dužnosti novoizabrani je direktor dao ostavku obrazloživši to riječima kako ne želi raditi u neugodnom ozračju koje je stvoreno kroz napise na društvenim mrežama, a uz to je dobio, rekao je, nekoliko neugodnih telefonskih poziva. Ostavku smo prihvatili, uskoro će biti izabran v. d. te potom raspisan novi natječaj na koji će se, nadam se, javiti čovjek koji neće toliko brinuti o reakcijama na društvenim mrežama«, rekao je Bregovac.