Donacija

Delnički vatrogasci dobili vrijedan dron. Bit će im od velike pomoći u budućim intervencijama

Marinko Krmpotić

JVP Delnice najavio da će dron posuđivati policiji i HGSS-u / Foto M. KRMPOTIĆ

JVP Delnice najavio da će dron posuđivati policiji i HGSS-u / Foto M. KRMPOTIĆ

Dron darovan delničkom JVP-u vrijedan je gotovo 19.000 kuna, ima i kvalitetnu termokameru, diže se do visine od 500 metra, leti do 4 km s baterijom koja traje 25 minutaDELNICE – Javna vatrogasna postrojba Delnice od jučer u svom posjedu ima vrlo vrijedan suvremeni dron koji će ovoj najbrojnijoj goranskoj vatrogasnoj postrojbi itekako pomoći u prevenciji te, bude li trebalo, i akcijama gašenja požara i sličnih nesreća u kojima je pomoć vatrogasaca nužna.


JVP Delnice dron je dobila zahvaljujući razumijevanju teleoperatera Telemach Hrvatska koji je od 2017. godine pa do proljeća ove godine s 25 dronova opskrbio isto toliko hrvatskih vatrogasnih postrojbi izdvojivši u tu svrhu više od 50.000 eura, rekla je pri predaji ovog vrijednog tehničkog pomagala Marijana Grubišić, predstavnica Telemacha Hrvatska.


Dron darovan delničkom JVP-u vrijedan je gotovo 19.000 kuna, ima i kvalitetnu termokameru, diže se do visine od 500 metra, leti do 4 km s baterijom koja traje 25 minuta. To su sve karakteristike koje, istaknuo je Tihomir Pavlić, dozapovjednik JVP-a Delnice, pokazuje koliko će im ovaj dron pomoći.
– Primjerice, mi ćemo sada biti u prilici s visine vidjeti koju najbolju taktiku pristupa i prilaza vatri treba primijeniti, uočiti gdje je žarište požara i najveća temperatura te kontrolirati kretanje naših vatrogasaca. Svakako ćemo dron posuđivati i našoj policiji ili HGSS-u pri njihovim intervencijama i aktivnostima, rekao je Pavlić, istaknuvši da je prijava JVP-a Delnice od ukupno 137 kandidatura ušla u deset onih koje je Telemach Hrvatska odabrao. Predaji drona nazočili su te u ime Grada Delnica na donaciji zahvalili gradonačelnik Ivica Knežević i njegova zamjenica Katarina Mihelčić, ujedno i zapovjednica Stožera civilne zaštite Grada Delnica.