Moto klub Delnice 1995

Delnički Oldtimer rally okupio više od stotinu starih makina

Marinko Krmpotić

Moto Rally Delnice / Foto M. KRMPOTIĆ

Moto Rally Delnice / Foto M. KRMPOTIĆ

Ništa čudno jer uz stara vozila, uglavnom su i vozači bili oldtimeri, a znalci starih motora i automobila zaista su mogli uživati u raznovrsnoj "ponudi" - od kultnih fićeka, statusnih mercedesa i BMW-a, neizbježnih "buba", US Army džipova te čak i jednog vojnog teretnjaka (!) pa preko starih Parilla, Vespi, NSU-a, DKW-a,  Duccatija, Yamaha....DELNICE Svi koji vole stare motore i automobile a nisu tijekom današnjeg prijepodneva bili u Delnicama – zaista mogu žaliti.

Foto galerija: Moto Rally Delnice Foto: Marinko KrmpotićNaime, tradicionalni goranski Oldtimer rally Moto kluba “Delnice 1995” ove je godine, što zbog nedavne korona karantene, što zbog prekrasbniog vremena,  privukao iznimnu pažnju.


Na startu se okupilo više od stotinu najrazličitijih oldtimera i to iz različitih dijelova Hrvatske, ponajprije, logično, s područja Primorsko-goransake županije.
Stare “makine”, bilo motorkotači, bilo automobili, privlačili su pažnju Delničana i njihovih gostiju pa je već sat i pol prije starta na prostoru Trga 138. brigade HV-a vladala poprilična gužva jer su mnogi željeli vodjeti i dodirnuti stare ljepotane.


Marijan Žagar, čelni čovjek Oldtimer kluba “Delnice 1995.” bio je jako zadovoljan odazivom: “Ovo je jedna od najboljih godina kad je riječ o odazivu. Svakako je i prekrasan dan pomogao da se ljudi odluče na dolazak, a sigurno je da ćemo baš zahvaljujući ovom lijepom vremenu svakom sudioniku omogućiti da vidi prekrasne goranske pejzsaže jer nas ovogodišnji rally vodi rutom Delnice – Crni Lug – Mrzla Vodica – Gornje Jelenje – Vrelo – Fužine – Lič – Delnice”, rekao je Žagar prije no što je sjeo u vodeće vozilo koje diktira tempo i određuje smjer.


Znak za start dao je, također već po tradiciji, delnički gradonačelnik Ivica Knežević, a kolona oldtimera nakon toga je najprije napravila “đir” po Delnicama izazivajući oduševljenje, aplauze i poneki povik u stilu “Bravo, deda”.


Ništa čudno jer uz stara vozila, uglavnom su i vozači bili oldtimeri, a znalci starih motora i automobila zaista su mogli uživati u raznovrsnoj “ponudi” – od kultnih fićeka, statusnih mercedesa i BMW-a, neizbježnih “buba”, US Army džipova te čak i jednog vojnog teretnjaka (!) pa preko starih Parilla, Vespi, NSU-a, DKW-a,  Duccatija, Yamaha….


No, nije oldtimer rally bio jedini moto događaj danas u Delnicama. Naime, na poligonu nedaleko od delničkog groblja jučer se okupilo dvadesetak motociklista koji su u organizaciji Policijske postaje Delnice, Auto škole “Practic” i Udruge “Karavana za život” priredili teorijsku i praktičnu edukaciju vozača motocikala, posebno onajh dio vezan uz kočenje i ponašanje na planinskim prometnicama.


Siniša Jurković, policijski službenik za preventivu i sigurnost u cestovnom prometu, napomenuo je kako se ovakvi oblici edukacije održavaju od 2017. godine: “Poduku provodi Mladen Stjepan Vitković koji ima puno iskustva i znanja, a nakon rada u učionici i poligonu motoristi kreću prema Mrzloj Vodici gdje će na terenu provjeriti naučeno”, rekao je Jurković.