Snimala ih Nova TV

Delnički konopaši uskoro na televizijskim ekranima

Marinko Krmpotić

Uz voditelja Marija Mlinarića, ekipa IN Magazina jučer je u delničkoj Ledenoj dvorani snimila prilog iz kojeg će gledateljima biti jasno o kakvom je sportu riječDELNICE – Ovih će se dana hrvatska javnost, zahvaljujući IN Magazinu Nove TV, moći detaljnije upoznati s konopaštvom kao sportom, ali i s ekipom aktualnih prvaka Hrvatske – članovima Konopaškog kluba »Delnički konopaši«. Naime, uz voditelja Marija Mlinarića, ekipa IN Magazina jučer je u delničkoj Ledenoj dvorani snimila prilog iz kojeg će gledateljima biti jasno o kakvom je sportu riječ, koliko je duga tradicija tog sporta i u kojim je zemljama najuspješniji, što mora učiniti ekipa da bi pobijedila u odmjeravanju snaga, kakvo je stanje s konopaštvom u Hrvatskoj, kako su »Delnički konopaši« postali prvaci Hrvatske….


O svemu tome s Mlinarićem je pričao Dalibor Kauzlarić, čelni čovjek i osnivač »Delničkih konopaša«, koji nam je rekao da su se rado odazvali na poziv Nove TV i IN Magazina.


– Želja nam je promovirati i konopaštvo i Delnice i naš klub i Primorsko-goransku županiju pa smo rado pristali sudjelovati u emisiji. Budući da je sezona natjecanja gotova, mi sada intenzivno radimo na stvaranju što boljih uvjeta za naš rad pa smo u multifunkcionalnoj dvorani, uz razumijevanje GSC-a »Runolist«, postavili sprave za trening, redovno koristimo teretanu hotela Risnjak i pripremamo se za sezonu koja počinje na proljeće kad ćemo, koliko nam to financijske mogućnosti budu dopuštale, nastupiti na što većem boju turnira te svakako sudjelovati na državnom prvenstvu u Otočcu na kojem ćemo nastojati obraniti naslov prvaka Hrvatske osvojen ovog ljeta u Delnicama, rekao je Kauzlarić.
Delnički su konopaši ovog puta nastupili u novim trenirkama s otisnutim logo oznakama sponzora – hotel Risnjak Delnice, pizzeria Furman Vrata, caffe bar Tin Delnice, hotel Bitoraj Fužine i Elektroinsalater Špročić. No, ističe Kauzlarić, uz njih ranije su im pomogli i gotovo svi kafići iz Delnica pri organizaciji državnog prvenstva.


– Uz sve njih, zahvalio bih i Županiji koja nam je pomogla nakon što smo osvojili naslov prvaka Hrvatske, kao i Gradu Delnicama i TZ-u Gorskog kotara, a nadam se da će to učiniti i Zajednica sportova Grada Delnica koja za sada nije pokazala razumijevanje, rekao je Kauzlarić.