Višegodišnja suradnja

Davor Grgurić gostovao na otvorenju izložbe Bronislave Volkove u Pragu

Marinko Krmpotić

Bronislava Volkova i Davor Grgurić

Bronislava Volkova i Davor GrgurićKnjiževnik Davor Grgurić, predsjednik riječkog ogranka Društva hrvatskih književnika, gostovao je na otvorenju likovne izložbe češko-američke pjesnikinje i likovne umjetnice Bronislave Volkove u Pragu.


To je gostovanje plod višegodišnje literarne suradnje Volkove i Grgurića. Bronislava Volkova je kao nagrađivana književnica i američka sveučilišna profesorica već nekoliko puta imala zapažene književne nastupe u Hrvatskoj i to upravo zahvaljujući Davoru Grguriću.


Njegovi prijevodi Volkovinih pjesama više puta su objavljivani u časopisu za književnost “Književna Rijeka”, a u posljednjih nekoliko godina autorica je kao Grgurićeva gošća gostovala na međunarodnim književnim susretima “Od mora do gora” u Gorskom kotaru, na Filozofskom fakultetu u Rijeci, na Korzu u sklopu “Poezije s balkona” i u riječkom ogranku “Češke besede”.
Oboje autora najavljuju skoru objavu hrvatskog izdanja zbirke pjesama Bronislave Volkove, koju će činiti odabir iz njezinih prethodnih dvanaest poetskih knjiga, u Grgurićevom prijevodu i nakladi riječkog ogranka Društva hrvatskih književnika.