Zimske službe u akciji

Dani bez padalina u Gorskom kotaru: Vrijeme po mjeri cestara

Marinko Krmpotić

Ovo je prilika zimskim službama da dodatno prošire prometnice. Baš takvu scenu jučer smo snimili u Belom Selu gdje je freza čistila ne samo to seoce nedaleko od Vrata, već i cijelu prometnicu koja od Vrata vodi prema raskršću za Lokve i Mrkopalj 


BELO SELO – Zimu kakva traje od početka ovog tjedna potpisali bi i oni Gorani kojima se, ako je imaju, diže kosa na glavi na spomen snijega. Jer, nakon obilnih oborina koje su snijegom »betonirale« Gorski kotar, vrijeme se stabiliziralo i posljednjih dana zaista svi uživaju u prekrasnim vedrim zimskim danima punim snijega posvuda i podnošljivim minusima Celzija.


Samo nek’ traje! Ovakvi dani ne samo da pružaju maksimalnu mogućnost uživanja u svim vrstama snježnih radosti, već su i prilika zimskim službama da dodatno prošire prometnice. Baš takvu scenu jučer smo snimili u Belom Selu gdje je freza čistila ne samo to seoce nedaleko od Vrata, već i cijelu prometnicu koja od Vrata vodi prema raskršću za Lokve i Mrkopalj. I dobro da je tako. Jer, tek smo na početku veljače i snježnih bi »pošiljki« moglo biti još itekako puno pa je dobro novim potencijalnim oborinama proširiti »kapacitete« za smještaj.