MALE MAŠKARE

FOTO/VIDEO Pogledajte dječju karnevalalsku povorku u Novom Vinodolskom

Ante Peričić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Grupe maškarane djece iz Novog Vinodolskog, Rijeke, Jastrebarskog i Zagreba okupirale su Grad i zabavljale se duž cijelog centra uz živu glazbu, crtanje lica, žonglere, maskote i modeliranje balona. Dječjim karnevalskim mimohodom na Korzu hrvatskih branitelja započeo je dvodnevni Međunarodni ljetni karneval!


Nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa, gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković predao je ključeve grada u ruke predsjednika Mesopustarskog društva Dade Kolara čija će vesela družina ovoga vikenda zasjesti na čelo Grada.


Foto galerija: Dječji karneval u Novom Vinodolskom Foto: Sergej Drechsler


Poruka predsjednika Mesopustarskog društva bila je sljedeća: ,,Gusari smo, banbiniti! Tradicija nas još kiti. Totu su i naši tići! Mužikanti lipi, mići. Žalosni smo, sin na znanje – dice nan je se to manje. Zato cure, deški, mladi; vrime j’ da se Grad pomladi. Vrime j’ da se sime sadi; jebite se dok ste mladi’’!


Grupe maškarane djece iz Novog Vinodolskog, Rijeke, Jastrebarskog i Zagreba okupirale su Grad i zabavljale se duž cijelog centra uz živu glazbu, crtanje lica, žonglere, maskote i modeliranje balona.