Cjelodnevno druženje

FOTO/VIDEO Kod SRC “3. maj” danas se snimao videospot za navijačku pjesmu „Crveno-bijeli dres“

Marko Dobrecović

Snimio Vedran Karuza

Snimio Vedran Karuza

Pjesmu potpisuju Igor Relić i Goran Lakotić, a pjesma je u izvedbi Igora Relića/Ig.Re. Gurua i zbora TratinčiceZona grill i SRC „3. maj“ na cjelodnevnom su druženju, upriličili „Obiteljsko okupljanje iz cijele Hrvatske & dijaspore.“ Središnji događaj višesatnog programa bio je snimanje videospota za pjesmu „Crveno-bijeli dres“ u izvođenju Igora Relića/Ig. Re. Gurua i Dječjeg zbora Tratinčice.


Suorganizatori događaja su Igor Relić i Hrvatska Policija, a pokrovitelji su Grad Rijeka i Rijeka Sport.

Bogat program započeo je u podne, a u paleti sadržaja izdvajaju se face paiting, photo boot, glazba DJ-a, različite igre, zabavne maskote Hrvatski plamenac i Veseli medo, a kulminacija događaja bilo je snimanje videospota za pjesmu „Crveno-bijeli dres.“


Pjesmu potpisuju Igor Relić i Goran Lakotić, a pjesma je u izvedbi Igora Relića/Ig.Re. Gurua i zbora Tratinčice. Osim navedenih, u spotu se kao gosti pridružuju mladi riječki nogometaši i sportaši iz brojnih klubova, a svi sudionici počašćeni su ručkom u Grill Zoni.Autor pjesme i organizator zahvaljuje svim zaslužnima te se nada da će pjesma doći i do vatrenih reprezentativaca.


– Djeci se pjesma jako sviđa i odmah su se povezala s njom. Radimo na tome da pjesma dođe do reprezentativaca. Šalju se poruke Oliću, Majeru, Modriću. Pjesma Crveno-bijeli dres odašilje ljubavnu poruku za cijelu Hrvatsku, za Hrvate u dijaspori, za sve naše ljude diljem svijeta.


Tu pouku odašilju djeca koja su naša budućnost, sadašnjost i onaj pravac kojemu mi kao zemlja, ljudi i sportaši moramo ići.Da bi se sve ovo ostvarilo, bila je angažirana ekipa od 74 ljudi, koji su ostavili srce na terenu. Od grafičke dizajnerice i web masterice Željane Stošić, fotografkinje Kristine Stošić, snimateljice Žane Jobst, snimateljske ekipe, Eni, Mije, Klare, Silvije, gospode Haramije, Mačeka i ostalih djelatnika Hrvatske policije, navodi Igor Relić.Voditeljica DZ Tratinčice pri Kulturno edukativnom centru Glazbeni vrtuljak Suzana Matušan Avgustini navodi kako je ovo prvi put da Tratinčice stvaraju pjesmu u navijačkom ruhu te da su njihovi članovi to sjajno prihvatili.


-S Igorom Relićem ranije smo snimali božićnu pjesmu i spot. Ta nam se suradnja jako svidjela, stoga smo se odazvali i ovom pozivu. Znali smo da će ovo biti sjajno organizirano jer je Igor sjajan organizator.


Usto, približava se i nogometni EURO, stoga nismo mogli odbiti takvu priliku. Iako su u našem zboru većinom djevojčice, imamo i dva dječaka, djevojčice su se pokazali pravim navijačicama. Kad je Igor rekao da je zadani dress code crveno-bijeli, nije bilo djevojčice koja ga nije poslušala, što znači da su jako navijački raspoloženi, rekla je Suzana Matušan Avgustini.