OSVJEŽENJE U PRIRODI

Festival sportske rekreacije: Prekrasan dan za streličare i planinare na Platku i Snježniku

P. N.PLATAK – Lipanjske aktivnosti “Festivala sportske rekreacije Platak 2021” privedene su kraju trostrukim programom, a sve to pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom i u organizaciji Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ.


Subota je bila dan za planinare, koji su potražili ipak nešto niže temperature na svježem zraku umjesto onih visokih morskih, pa su tako održali pohod srednje teškom stazom Platak – Snježnik – Platak koji je potrajao oko 3 sata, a organizirao se u suradnji s PD Kamenjak. Zaljubljenici u prirodu i planinarenje došli su tako na svoje i uživali u suboti na Platku.


Nedjeljni program donio je dva poligona u kojima su ponajviše uživali najmlađi, ali ni starijinisu izostali. Prvi je bio namijenjen ljubiteljima streličarstva i organizirao se u suradnji sa SK Ajkule Rijeka, pa su tako svi zainteresirani mogli naučiti ponešto o toj disciplini te je i isprobati podnadzorom majstora streličarstva.
Veselo i zabavno je bilo i na poligonu Dectalon zone koji je organiziran u suradnji sa KŠR Gorovo, a koji je bio pun brojnih zabavnih i sportskih aktinosti za sve generacije.


Itekako zanimljiv je bio lipanj na Platku, a organizatori još više pojačavaju tempo, pa će tako prvi vikend srpnja biti isto tako atraktivan, jer se za subotu priprema program nordijskog hodanja i pješačenja u suradnji sa KŠR Gorovo, a u nedjelju će se održati popularno “Vau vau lice Platka”, popularno događanje posvećeno kućnim ljubimcima i u suradnji sa DŠR Kvarner.