Pravo prijave

Evo kako riječki studenti mogu doći do subvencije smještaja u domu

Ingrid Šestan Kučić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Za tu je svrhu u proračunu Sveučilište osiguralo 400 tisuća kuna i time postalo jedino Sveučilište u Hrvatskoj koje subvencionira smještaj studenataSveučilište u Rijeci u 2020./2021. akademskoj godini dodijelit će najviše 378 subvencija studentima slabijeg socioekonomskog statusa koje će se isplaćivati semestralno za razdoblje od 1. rujna ove do 15. srpnja iduće godine u skladu s kriterijima za dodjelu subvencija.


Za tu je svrhu u proračunu Sveučilište osiguralo 400 tisuća kuna i time postalo jedino Sveučilište u Hrvatskoj koje dodatno pored Ministarstva znanosti i obrazovanja subvencionira smještaj studenata te tako olakšava pristup visokom obrazovanju.


Pravo prijave imaju studenti Sveučilišta u Rijeci koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskom naselju »Trsat« temeljem Natječaja za ostvarivanje prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka, a čiji ukupan mjesečni prihod po članu obitelji u prethodnoj kalendarskoj godini iznosi manje ili jednako 65 posto proračunske osnovice, što je 2.161,90 kuna.
Ujedno pravo na subvenciju imaju i studenti čija obitelj koristi zajamčenu minimalnu naknadu, odnosno stalnu pomoć za uzdržavanje prema propisima o socijalnoj skrbi. Krajnji rok za podnošenje prijave je 30. listopad.