CIJENA PRIRODNOG PLINA

Energo ponudio korisnicima akciju »Za dugu, toplu zimu«: Jamče uštedu od 200 kuna godišnje

Marinko Glavan

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO SERGEJ DRECHSLER

Popust je namijenjen kupcima s većom potrošnjom, a iz Energa jamče uštedu veću od 200 kuna na godišnjoj raziniRIJEKA – Regionalni distributer prirodnog plina Energo objavio je pokretanje akcije »Za dugu, toplu zimu« kojom korisnicima usluge isporuke plina nudi sklapanje ugovora o tržišnoj opskrbi, uz pet posto uštede u odnosu na sadašnju cijenu prirodnog plina. Popust je u prvom redu namijenjen kupcima s većom potrošnjom, odnosno onima koji plin koriste, primjerice, za grijanje u tarifnom modelu TM2, a iz Energa jamče uštedu veću od 200 kuna na godišnjoj razini.


– Nakon pune liberalizacije tržišta plinom za gospodarstvo i proces liberalizacije za kućanstva privodi se polako kraju, pa će s 1. travnja sljedeće godine i u ovom segmentu zavladati puni tržišni odnosi. Novoj regulativi i odnosima prilagođava se i Energo, pa svojim kupcima nudi optimalnu ponudu kako bi i u novim tržinim okolnostima zadržao poziciju lidera. Nakon što je u veljači ove godine, neovisno o odluci regulatora, Energo svim svojim kupcima smanjio cijenu javne usluge u opskrbi plinom za 2 posto, najnovijom akcijom »Za dugu toplu zimu«, kućanstvima smo ponudili sklapanje ugovora o tržišnoj opskrbi uz dodatnih 5 posto uštede.


Takav, dodatni popust, predviđen je za kupce s većom potrošnjom koji će prosječnom kućanstvu, s tarifnim modelom TM2, omogućiti godišnju uštedu veću od 200 kuna (s uključenim PDV-om), a prosječnom kućanstvu s tarifnim modelom TM1 uštedu veću od 70 kn (s PDV-om), ali i zaštitu od mogućih tržišnih utjecaja, za cijelo vrijeme trajanja ugovora, ističe direktor sektora plina u Energu, Duško Petrinić.
Kako bi povećao broj kućanstava priključenih na plinsku mrežu, tijekom proljeća i ljeta Energo je već proveo akciju »Zagrijan za plin« kojom je omogućio instalaciju plinskog bojlera i radijatora po povoljnim cijenama i uvjetima plaćanja, bez priključne pristojbe i izvedbenog projekta, ukupne vrijednosti 3.000 kuna. Akcija je, ističe Petrinić, odlično prihvaćena, a konkretnu ponudu prihvatilo je više od stotinu kupaca.