Alterna Event Team

Drive In Groove: U petak na Kantridi humanitarni electro party. Bit će to jedan poseban tulum

Ivana Kocijan

Drive In Groove: Riječki DJ-i i producenti Bruns Lay i Recep

Drive In Groove: Riječki DJ-i i producenti Bruns Lay i Recep

Događaju mogu prisustvovati isključivo posjetitelji u automobilima, nastupit će DJ-i Bruns Lay i Recep, a prihod od prodaje ulaznica bit će doniran Odsjeku dobrovoljnog darivanja krvi KBC-a RijekaRIJEKA – Na parkiralištu pored stadiona Kantrida u petak će biti održan Drive In Groove, posve novi koncept partyja. Događaj je isključivo humanitarnog karaktera te će sav prihod biti doniran KBC-u Rijeka. Party organizira riječki brend Alterna, a za glazbu će se pobrinuti riječki DJ-i i producenti Bruns Lay i Recep. U suradnji s TZ-om Grada Rijeke i KD-a Autotrolej, klasični stage zamjenit će turistički autobus, a za popratne audio-vizualne efekte pobrinut će se ekipa dboki Sound & Lighta.


Probijamo led


Radi poštovanja mjera sigurnosti, sukladno preporukama nadležnih institucija, događaju mogu prisustvovati isključivo posjetitelji u automobilima, a ostanak u limenim ljubimcima obvezan je za vrijeme održavanja događaja.


– Za sada su reakcije na party jako dobre. Mi smo prvi u Hrvatskoj koji radimo ovakav koncept zabave te samim time »probijamo led«. Dobivamo razne poruke podrške na društvenim mrežama. Normalno, ima i onih kojima cijeli koncept partyja u automobilu ne odgovara. Mi ne želimo zamijeniti normalan oblik partyja, niti će on ikada biti zamijenjen, no prisiljeni smo prilagoditi se trenutnoj situaciji. Uz to što ćete dobiti vrhunski audiovizualni show, dva DJ-a i popratnu zanimaciju, učiniti ćete i dobro djelo! Ulaznice su u prodaji putem platforme Entrio.hr, te jedna ulaznica vrijedi za jedan osobni automobil (četiri osobe). Prvi krug ulaznica je rasprodan, a trenutačna je cijena ulaznice 120 kuna, poručuju iz Alterna Event Teama.


Bruns Lay i RecepZa dobru atmosferu na partyju će biti zaduženi Riječani Bruns Lay i Recep. Bruns Lay je Producent i DJ koji je glazbeni put započeo u Engleskoj gdje je studirao i pronašao strast prema house glazbi. Nakon povratka u Hrvatsku, ostvario je suradnju s brojnim izdavačkim kućama (Talk of the town, Baikonur Recordings, Ovrdose, Aquarius) te plasirao prvi remix »Jesen« na hrvatsko tržište. Zajedno s Full Ferryjem, uskoro predstavlja prvi hrvatski house album na kojem se nalaze suradnje s brojnim hrvatskim glazbenicima kao što su Josipa Lisac, Bolesna Braća, TBF i Dino Dvornik. Trenutačni fokus mu je popularizacija hrvatske house scene, uključujući i stvaranje novih cro-house pjesama.
Recep je riječki producent i DJ koji je obrazovanje u glazbenoj produkciji stekao u Berlinu. Otkrivanje berlinske glazbene scene te utjecaj tamošnje klupske kulture oblikovao je njegov stil kojim dominira house i techno glazba. U glazbenoj karijeri broji razne nastupe kako po riječkoj, tako i po berlinskoj sceni. Njegov je trenutačni fokus na stvaranju nove glazbe, a očekuje se da će imati nekoliko izdanja unutar 2020. godine.


Alterna je riječki brand koji se bavi organizacijom događaja na netipičnim lokacijama s jedinstvenim načinima zabave koji odstupaju od uobičajenih i već viđenih modela. Glavni mu je cilj osigurati vrhunsku glazbu s najboljim house i underground umjetnicima na posebnim lokacijama i pružiti svojevrsno iskustvo svakom posjetitelju.


Učinite dobro djelo


– Naš put započeo je još 2013. godine, što je rezultiralo organiziranjem više od petnaest događanja na jedinstvenim lokacijama u Rijeci i okolici. Kroz naša događanja promoviramo house glazbu i na taj način se trudimo pridonijeti unapređenju hrvatske elektroničke glazbene scene. Nakon vrlo uspješnog open air eventa na Krku, otvorenja Opere (Teatra Fenice), te Masquerade Open Aira na Kontu, ovo je sljedeći u nizu house događaja za ovaj kolektiv, podsjeća ekipa iz Alterna Event Teama.


U dogovoru s Ivom Vidottom, predstavnikom Crvenog križa Rijeka, sav prihod biti će doniran Odsjeku dobrovoljnog darivanja krvi koji je u sastavu KBC-a Rijeka.


– Cilj nam je potaknuti ljude da učine dobro djelo te da kupnjom ulaznice pomognu onima kojima je potrebno. U ovo doba kada je koronavirus zaustavio gotovo cijelu zemlju na mjesec dana, pogođen je i velik broj institucija te je Odsjek za darivanje krvi jedan od njih. Važno nam je istaknuti naše partnere koji su svojim ulogama pomogli da se ovaj događaj realizira: dBoki sound & light, Studio Impala, CroMount Team, KD Autotrolej, TZ grada Rijeke, Entrio te Storm security, dodaju iz Alterna Event Teama.


Ekipa iz Alterne ima u planu i nove partyje, no njihove će okolnosti ovisiti o epidemiološkoj situaciji.


– Početkom ove godine, kada su nam se ukazale nove poslovne prilike i suradnje s partnerima i sponzorima, imali smo isplaniranu gotovo cijelu 2020. godinu. Dolaskom pandemije svi planovi su preko noći morali biti odgođeni za neko bolje vrijeme. Trenutačno ne želimo obećavati više drive-in događaja jer se nadamo što skorijem popuštanju mjera te svakako priželjkujemo dane kad će se situacija smiriti. U takvim uvjetima možete očekivati novi događaj na kojemu svi plešemo zajedno, a do tada se moramo pridržavati mjera i družiti se u svojim limenim ljubimcima, zaključuje ekipa iz Alterna Event Team.