SPORTSKA INFRASTRUKTURA

Dogovor Komadine i Filipovića o obnovi nogometnih terena: Svake godine po jedan, a prvo je igralište Roberta Komena

Sanja Gašpert

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

"Održan je sastanak s riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem i napravljen dogovor kako ovo neće biti jedino igralište. Cilj je svake godine u proračune uvrstiti po jedno", izjavio je župan Komadina.RIJEKA – Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina na 3. sjednici Županijske skupštine potvrdio je plan realizacije sufinanciranja zamjene travnjaka na trima vanjskim igralištima u gradu Rijeci, počevši s ulaganjem u igralište Robert Komen na Podmurvicama.


“Održan je sastanak s riječkim gradonačelnikom Markom Filipovićem i napravljen dogovor kako ovo neće biti jedino igralište. Cilj je svake godine u proračune uvrstiti po jedno”, izjavio je župan Komadina.


Tako je milijun kuna osigurano rebalansom proračuna za nogometno igralište Robert Komen u 2021. godini, a na isti način je planirano sudjelovanje u uređenju igrališta SRC Belveder i pomoćnog igrališta stadiona Kantrida 2022., odnosno 2023. godine.
Grad Rijeka i Primorsko-goranaska županija u travnju su potpisali pismo namjere kojim je iskazan obostrani interes za osiguranjem sredstava, a obnova ovih sportskih objekata potaknuta je interesom za unaprjeđenje i razvoj sportske infrastrukture te aktivnog poticanja bavljenja sportom, prvenstveno kod mlađih uzrasta.