Mjesni izbori

DNK za kvalitetniji život građana Krka

Mladen Trinajstić

Ivan Radivojac i Jovana Čutul u društvu gradskog vijećnika Dinka Jakovljevića / Foto Mladen Trinajstić

Ivan Radivojac i Jovana Čutul u društvu gradskog vijećnika Dinka Jakovljevića / Foto Mladen Trinajstić

Predstavljeni su nositelji lista DNK u MO Krk-Istok i Krk-Zapad, Ivan Radivojac i Jovana ČutulPripremajući se za izbore članova vijeća mjesnih odbora koji će u gradu Krku biti održani ove nedjelje, svoje su programe odnosno ciljeve mogućeg budućeg angažmana, u društvu Dinka Jakovljevića – nositelja nezavisne liste DNK koja lani ušla i u sastav krčkog Gradskog vijeća, predstavili nositelji njihovih kandidacijskih lista u MO Krk-Istok i Krk-Zapad, Ivan Radivojac i Jovana Čutul.


– Nastavljajući našu i u radu predstavničkog tijela dokazanu »politiku« dobronamjernog, naprednog i konstruktivnog društvenog angažmana, koju predstavlja naš akronim, istim ćemo se htijenjima povoditi i u nastojanju pridonošenja kvaliteti života naših sugrađana kroz rad ovih dvaju mjesnih odbora – ustvrdio je na početku predstavljanja Jakovljević.


– Nikom od naših kandidata politički angažman nije sam sebi svrha. Svi smo redom u njemu prepoznali tek priliku da kroz vlastiti angažman pridonesemo rješavanju problema koje sami vidimo, ali i osjećamo u svakodnevnom kontaktu s našim sugrađanima – nastavio je gradski vijećnik, ustvrdivši da »mikrolokalni« angažman po njemu ima veliku važnost i značaj.
DNK je, predstavljeno nam je, kreirao dvije liste – onu za oba mjesna odbora samog naselja Krk žitelje kojih, ustvrdili su Čutul i Radivojac, u većini slučajeva muče isti problemi.


Čistoća i urednost


– Prvi, najizraženiji, a u sezoni i najakutniji, problematika je nedovoljno visoke razine čistoće našega grada. Čistoća i urednost javnih površina trenutno je na nezadovoljavajućoj razini i držimo da nam tom planu ima prostora za napredak i poboljšanje, nastavila je dodavši da isto, i na istoku ali i zapadu grada, vrijedi i za sigurnost, posebice onu sudionika u prometu.


Ono oko čega smo se usuglasili svi koji smo se kroz rad mjesnih odbora odlučili staviti na raspolaganje zajednici jest i ocjena da se na području našeg grada nedovoljno dobro, sustavno i promišljeno upravlja prostorom.


Tu mislimo i na tematiku nepostojećih nogostupa, dječjih igrališta, parkirališta, ali i mnogih komunalnih i društvenih sadržaja koji Krčanima manjkaju, a koje bi grad koji se godinama diči titulom najboljeg za život nedvojbeno trebao imati – ocjenjuje nositeljica liste MO-a Krk-Istok.


Ivan Radivojac, koji se za razliku od svojih kolega do sad nikad nije angažirao u političkom, odnosno radu tijela lokalne vlasti, rekao je da se DNK listi priključio prepoznavši u nastojanjima njenih predstavnika ono čemu je, kao »običan« građanin Krka, sam nastojao pridonijeti, komunicirajući s Gradom, odnosno predstavnicima njegovih tijela i službi.


Angažirani građanin


– Nažalost, primijetio sam da aplikacija »Gradsko oko« koja bi Krčanima trebala služiti za ukazivanje na komunalne probleme i praćanje tijeka njihova rješavanja – ne funkcionira, odnosno da se prijavljeni kvarovi, manjkavosti ili oštećenja ne rješavaju, ponekad i godinama, ni u samoj aplikaciji, ali i terenu.


Ono na što sam do sad, povlačeći za rukav nadležne, nastojao učiniti kao angažirani građanin ubuduće se nadam, s većim učinkom, činiti kroz angažman u Vijeću MO-a čiji sam stanovnik, a na području kojeg osjećam neke već godinama izražene, najvećim dijelom zapravo jednostavno rješive probleme – završio je Radivojac.


Predstavnici DNK liste rekli su i da red onog što Krčanima »treba bez odgađanja« jest unapređenje sustava rada, ali i održavanja javnih WC-a, te napomenuli i da će, dobiju li priliku sudjelovati u »mjesnim vijećima«, učiniti sve na češćem, učinkovitijem, ali i čim neposrednijem uključivanju građana u rad lokalne uprave kroz javne skupove i tribine koje se, kažu, u Krku zbog nekog razloga redovito izbjegavaju.