Snimanje na Korzu

Danas su se mnogi pitali kakva je vojna postrojba stigla na Korzo. U pitanju je bilo snimanje filma! Pogledajte

Katarina Bošnjak

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

Još od 2020. godine u tijeku je snimanje filma „Fiume o Morte!“ redatelja Igora Bezinovića i produkcijske kuće Restart, a ukoliko sve bude išlo po planu film bi trebao izaći 2022. godine.Danas u poslijepodnevnim satima na riječkome korzu, osim uobičajenih šetača, pojavio se još netko tko je zapao za oko prolaznika, a posebice turista. Riječ je o vojnoj postrojbi, obučenoj u zelene uniforme koje podsjećaju na one iz 1. svjetskoga rata. Postrojba je neko vrijeme marširala korzom, a zatim se uputila ka Trgu Riječke rezolucije, gdje su se zadržali još par sati. Naravno, ovdje nije riječ o pravim vojnicima, već o glumcima i statistima, no snimanje postrojenih uniformiranih lica svakako je zaintrigiralo posmatrače iz okolnih kafića.


Foto galerija: Snimanje filma u centru Rijeke Foto: Sergej Drechsler


Još od 2020. godine u tijeku je snimanje filma „Fiume o Morte!“ redatelja Igora Bezinovića i produkcijske kuće Restart, a ukoliko sve bude išlo po planu film bi trebao izaći 2022. godine. Dokumentarni film, kao što se može i pretpostaviti, govori o D’Annuzijevoj okupaciji Rijeke koja se odvijala od 1919. do 1921. godine. Tada se odvio i povijesni marš, a za svi oni koji se danas nisu našli na korzu da vide kako se snimala scena istoga, mogu se radovati filmu.

Podsjećamo, prošle je godine iz produkcije filma javno pozvan veći broj mladića od 18 do 23 godine za uloge talijanskih legionara, kao i muškaraca od 50 do 65 godina koji bi nastupali u ulogama talijanskih oficira i Gabrielea D’Annunzija. Ideja filma je da scene tog neobičnog povijesnog događaja sto godina nakon okupacije odglume današnji građani Rijeke i riječke regije, kažu iz Restarta, dodavši da se film snima na izričito visokoj razini u koprodukciji sa slovenskim (Nosorogi) i talijanskim (Videomante) kućama. Snimanje u Rijeci trajati će još neko vrijeme, a s obzirom na činjenicu da Rijeka svakako postajr svjetski grad-filmski set, nije nimalo neuobičajeno.