POSTKORONA

Crikvenički Jadran otvara objekte: Prvi gosti stigli u hotel Esplanade i kampiralište Kačjak

Biljana Savić

Foto R. BRMALJ

Foto R. BRMALJ

Gosti hotela su Hrvati i Slovenci, a gosti iz Hrvatske su iz Slavonije i Zagreba – kazala nam je Alin Harambašić, direktorica Esplanada i Kačjaka gdje su prvi gosti mahom iz SlovenijeCRIKVENICA – Isto kao što će povijest zabilježiti koronavirus, zabilježit će i to da je hotel Esplanade u Crikvenici prvi hotel u sastavu turističke tvrtke Jadran Crikvenica koji je otvoren nakon popuštanja mjera zaštite od virusa. Na dan otvaranja zatekli smo osoblje kako ušminkava bazen i okoliš hotela kako bi dočekao goste koji su stigli poslijepodne. Malo ih je, ali veseli.


– Zasad je popunjeno pet soba, gosti su Hrvati i Slovenci, a sutra će biti popunjeno još pet soba. Gosti iz Hrvatske su iz Slavonije i Zagreba – kazala nam je direktorica hotela Esplanade i kampirališta Kačjak Alin Harambašić.


Ističe da ovaj boutique hotel ima samo 27 soba i 11 apartmana te da velika terasa pruža mogućnost distanciranog i sigurnog boravka za objedom, a onima koji žele potpunu sigurnost i privatnost, hotel nudi besplatno posluživanje doručka i večere u sobama te da su se dobro pripremili za poštovanje svih uvjeta za suzbijanje virusa.


Alin Harambašić Foto R. BRMALJ
Posljednjeg vikenda u svibnju otvoreno je i kampiralište Kačjak, a otvorenje je jedva dočekalo petnaest paušalista, mahom iz Slovenije. Zatekli smo ih vesele, kako razapinju terase uz kamp-kućice.


– Težak je to posao, nemojte misliti da je to lako – kroz smijeh nam je kazao Mihael, koji je očito pratio kad će kampiralište biti otvoreno i odmah došao sa suprugom Bebom. Stigli su nam iz Polzele i već sedam godina ljetuju u ovom kampiralištu.


– Sad ćemo ostati vikend, ali bit ćemo tu do 20. rujna. Na nekoliko dana u Polzelu ode Mihael, a na nekoliko ja, pa je uvijek netko od nas dvoje tu – kazala nam je Beba. Za njih je, rekli su, ovo pravi termin za dolazak u kampiralište.


– Travanj i svibanj ipak su nam malo prehladni, čak i da je bilo otvoreno ranije, ne bismo došli – rekli su.


Petnaest grupa Slovenaca napravilo je pozamašnu gužvu i unijelo živost na Kačjak. Tu je i ekipa iz Slovenske Bistrice koja je ovom kampiralištu vjerna već osam godina.


– Došli bismo prije da je bilo otvoreno, ali, evo, dočekali smo i taj dan – kazao je Danijel koji je došao s proširenom obitelji, baš kao i svakog ljeta, a ovoga ljeta u komadu će ovdje kampirati dva mjeseca.


Jadranov kamp Selce otvoren je 22. svibnja, a prve je goste dočekao s novim mobilnim kućicama, uređenim sanitarnim čvorovima i parcelama. Do kraja lipnja bit će završen i atraktivni biodizajn bazen na dvije kaskade.