Baške Oštarije Trail

Četvrta po redu planinska utrka po Velebitu ima sve više prijavljenih natjecatelja

Marin SmolčićUznapredovale su pripreme za održavanje  planinske utrke  SKY BOŠT 2024 ( Baške Oštarije Trail) koja će se održati 8. lipnja 2024. u organizaciji Atletskog kluba Gospić, Parka prirode Velebit i Općine Karlobag. Prema riječima tajnika AK „Gospić“ Marijana Butorca trkače očekuju vrlo atraktivne dionice koje obećavaju potpuni užitak trčanja i boravka u prirodi.


„Uz rekreativne utrke “BOŠT Family Time” i “BOŠT 4 You” najveća atrakcija ovogodišnjeg BOŠT-a je skyrunning utrka “SKY Bošt” duga 30 kilometara koja je ujedno i kvalifikacijska utrka za Svjetsko prvenstvo u skyrunningu koje će se održati u Španjolskoj u rujnu ove godine. Za naše dionice od 7, 11 i 30 kilometara do danas se prijavilo 150 natjecatelja iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Zbog velikog interesa za sve tri utrke produžili smo prijave za puni startni paket do četvrtka, 23. svibnja 2024. godine. Optimalni broj natjecatelja bio bi do broja 200 zbog organizacijskih uvjeta, kao i zbog prostornih mogućnosti Hostela Baške Oštarije gdje se trče dionice od 7 i 11 kilometara. Najdulja i najzahtjevnija staza od 30 kilometara počinje u središtu Karlobaga, ima mnoštvo atraktivnih dionica na obroncima Velebita i također završava kod Hostela Bačke Oštarije.


BOŠT startni paketi iznimno su bogati i uključuju majicu, medalju, obrok (mesni/vege), pivo Velebitsko, ličku štrudlu, slikanje, osiguranje GSS i još neka iznenađenja jer smo se organizacijski potrudili da ih dobije što više trkača“, kazuje nam Marijan Butorac. Ove godine se priređuje 4. SKY BOŠT, a do danas je svoje sudjelovanje već prijavilo mnoštvo natjecatelja iz cijele Hrvatske i država okruženja. Za najbolje trkače pripremljene su i novčane nagrade sponzora.